Klaas-Jan Huntelaar kimdir?

"Avcı" lakaplı, Hollandalı eski millî futbolcu Klaas-Jan Huntelaar kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
03 Ocak 2024 16:39
GÜNCELLEME
03 Ocak 2024 16:50
Klaas-Jan Huntelaar kimdir?
SM
Suat Mutlu

Dirk Jan Klaas Huntelaar, "Avcı" lakabıyla anılan bir isimdir. Doğduğu tarihten itibaren üretkenliği, teknik yetenekleri ve atletizmi ile Marco van Basten ve Ruud van Nistelrooy gibi büyük Hollandalı futbolcularla karşılaştırılmıştır.

Eski Barcelona ve Bayern Münih teknik direktörü Louis van Gaal, Huntelaar için "O ceza sahası içinde dünyanın en iyi oyuncusu." ifadesini kullanarak onun yeteneklerini övmüştür.

Huntelaar, kariyerine genç yaşlarda başlamış ve Hollanda'nın çeşitli kulüplerinde oynamıştır. 2006 yılında Hollanda Yılın Genç Oyuncusu ödülünü kazanarak adını duyurmuş, aynı zamanda Hollanda 21 yaş altı millî futbol takımının 2006 Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası zaferinde önemli bir rol oynamıştır.

Kulüp kariyerine De Graafschap ve PSV'de başlayan Huntelaar, daha sonra Ajax, Real Madrid, Milan ve Schalke 04 gibi önemli kulüplerde oynamıştır. Eredivisie'de gol kralı olma başarısını göstermiş ve uluslararası sahnede de etkileyici performanslar sergilemiştir.

Huntelaar'ın millî takım kariyeri de dikkat çekicidir. Hollanda formasını 44 kez giyerek 26 gol atmış ve 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası ile 2010 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesini temsil etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa