Seth MacFarlane kimdir?

Amerikalı animatör, yazar, yapımcı, aktör, şarkıcı, seslendirme sanatçısı ve yönetmen olan Seth MacFarlane kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
03 Ocak 2024 16:54
GÜNCELLEME
03 Ocak 2024 16:58
Seth MacFarlane kimdir?
SM
Suat Mutlu

Seth Woodbury MacFarlane, 26 Ekim 1973 tarihinde doğdu. MacFarlane, genellikle yarattığı animasyon sit-com'lar Family Guy, American Dad! ve The Cleveland Show ile tanınmaktadır. Ayrıca, kendi yapım şirketi Fuzzy Door Productions'ı başlatarak yapımcılık alanında da adından söz ettirmiştir.

Aktörlük kariyerinde, Gilmore Girls, The War at Home gibi şovlarda konuk oyuncu olarak yer almanın yanı sıra bilimkurgu ve fantezi türlerine olan ilgisiyle Star Trek: Enterprise'da konuk olmuş ve Guillermo del Toro'nun Hellboy II: Altın Ordu filminde Johann Krauss karakterine seslendirme yapmıştır. MacFarlane ayrıca, popüler kültürdeki referanslarla dalga geçerek bilinen animasyon şovlarıyla tanınır. Kendi YouTube kanalını açarak çeşitli komedi içerikleri sunan MacFarlane, aynı zamanda Broadway melodilerini yorumlayarak şarkıcılık yeteneklerini de sergilemiştir.

2012'de yazıp yönettiği ve başrolünü seslendirdiği Teddy Bear adlı filmiyle sinema dünyasına adım atan MacFarlane, 2014'te yönetmenlik, senaristlik, yapımcılık ve başrolünü üstlendiği A Million Ways to Die in the West filmiyle dikkatleri üzerine çekti.

MacFarlane, Fox Broadcasting Company ile imzaladığı 100 milyon dolarlık anlaşma ile tarihteki en yüksek ödeme yapılan televizyon yazarı ve yapımcısı oldu. Los Angeles'ta bulunan 13.5 milyon dolarlık evinde yaşayan sanatçı, aynı zamanda Family Guy çizgi dizisinin yaratıcısı ve birçok karakterin seslendirmeni olarak bilinir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa