AK Parti’nin İstanbul adayı yüzde 99,99 Murat Kurum!

Tüm Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu Pazar açıklayacağı İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının kim olacağını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan sürpriz şekilde son dakika değişikliğine gitmezse MHP’nin de destekleyeceği AK Parti adayı Murat Kurum olacak.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
05 Ocak 2024 15:39
GÜNCELLEME
05 Ocak 2024 15:58
AK Parti’nin İstanbul adayı yüzde 99,99 Murat Kurum!
HM
Haber Merkezi Editör

31 Mart 2024 Mahalli İdare genel seçimlerine yaklaşılırken, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediyeleri için AK Parti ve CHP adaylarının kim olacağı sorusuna CHP ivedilikle yanıt vermiş ve mevcut belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın adaylıklarını ilk zamanlarda duyurmuştu. 

CHP Genel Başkan Özgür Özel’in katılımıyla düzenlenen programda bugün Ekrem İmamoğlu’nun adaylığını resmen ilan etti.

AK Parti ve CHP yarışının yaşanacağı İstanbul ve Ankara’da AK Parti’nin adaylarının kim olacağı ise belirsizliğini koruyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirsizliğin İstanbul için 7 Ocak, Ankara için 15 Ocak tarihlerini verdi. 

Erdoğan, 15 Ocak’ta Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı ile birlikte ayrıca AK Parti’nin seçim beyannamesinin de açıklanacağını söyledi.

İstanbul’da AK Parti kimi aday gösterecek?

MHP’nin de destek vereceği AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adaylığı için baştan beri eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ismi geçiyordu. Murat Kurum ile birlikte zaman zaman anılan isimler arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan gibi isimler bulunuyordu. Hatta bir süre eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ismi, son günlerde ise İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın adı AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı için zikredilmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeniden AK Parti’ye geçmesi için konulan kriterler arasında tüm kesimleri kavraması, şehircilik bilgisinin üst düzeyde olması, İstanbul’u çok iyi tanıması, liderlik vasfının bulunması gibi başlıklar zikrediliyordu. Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı dönemi ve öncesinde Emlak Konut tecrübesi ve başarısıyla dikkat çekiyordu. Aynı zamanda tüm kesimler tarafından sıcak bakılan Murat Kurum, İstanbul’u da karış karış bilmesiyle tanınıyor. İstanbul’un tüm sorunlarına vakıf olan ve benzerlerine bakanlığı döneminde çözüm getiren Murat Kurum, parti içinde de en çok istenilen isimlerin başında geliyordu. Bu istek, partililer arasındaki yoklamalarda Murat Kurum’un öne çıkmasına neden oluyordu.

Tüm tahminlerin ortasında Murat Kurum’un ekibinin seçim çalışmaları için ön hazırlıklara dahi başladığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son dakika karar değişikliğine gitmemesi durumunda AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayının Murat Kurum olacağı öğrenildi. Siyasi çevrelerin öngörüleri ve yapılan anketler, Murat Kurum’un Ekrem İmamoğlu karşısında yarışı önde tamamlayabileceğini gösteriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa