Didem Arslan Yılmaz kimdir?

Türk haber spikeri, muhabir ve sunucu olan Didem Arslan Yılmaz kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
06 Ocak 2024 10:01
GÜNCELLEME
06 Ocak 2024 10:14
Didem Arslan Yılmaz kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Didem Arslan Yılmaz, 12 Ocak 1974 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. Sivas İmranlılı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Yılmaz, Kadıköy Kız Lisesi'ni tamamladıktan sonra 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu Radyo Televizyon Bölümü'nden mezun olmuştur.

Gazetecilik kariyerine Flash TV'de haber sunarak adım atan Didem Arslan Yılmaz, ardından Kanal D'ye geçmiş ve muhabirlik görevini üstlenmiştir. Serdar Cebe ile birlikte "Çalar Saat" programını ve "Haftasonu Haberleri"ni sunarak dikkatleri üzerine çekmiştir. Uğur Dündar ekibine katılarak Star TV'de çalışan Yılmaz, 2004 yılında Habertürk TV'ye geçmiş ve "Haber Sahası" programını sunmuştur.

Didem Arslan Yılmaz'ın haber yolculuğu, 4 yıl boyunca CNN Türk'te devam etmiştir. Organ nakli konusundaki haberleri içeren bir program, 6 ay boyunca izleyicilerle buluşmuş ve Sağlık Bakanlığı ile CNN Türk'ün birlikte düzenlediği "Hayata Bağış" kampanyası kapsamında organ bağışlarında artışlar sağlanmıştır.

2007-2016 yılları arasında 9 yıl boyunca Habertürk TV'de görev alan Yılmaz, "13 Ajansı", "Gün Ortası" ve "Türkiye'nin Nabzı" programlarını başarıyla sunmuştur. 2016 yılında Habertürk TV ile yollarını ayırdıktan sonra Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla CNN Türk'e geri döndüğünü duyuran Yılmaz, 2020 Ağustos ayında Habertürk TV'deki görevini bırakarak Show TV'de "Didem Arslan Yılmaz'la Vazgeçme" programını sunmaya başlamıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa