​Tezcan Karakuş Candan kimdir?Tezcan Karakuş Candan, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?

Çankaya Belediye Başkan aday adayı olan Tezcan Karakuş Candan merak edilip araştırılıyor. Tezcan Karakuş Candan kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? İşte detaylar…

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 10:27
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 22:15
​Tezcan Karakuş Candan kimdir?Tezcan Karakuş Candan, nereli, kaç yaşında, mesleği ne?
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Tezcan Karakuş Candan 1967 yılında Manisa’da dünyaya geldi.

Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesini 1989 yılında bitiren Candan,1990–1991 yılında ODTÜ bina bilgisinde yüksek lisans eğitimi aldı.

 Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmalarında yüksek lisansını tamamlayarak 2013 yılında Latin Amerika Uzmanı oldu.

 Ankara Üniversitesi Kent ve Çevre Bilimlerinden doktora dersleri alan Tezcan Karakuş Candan,  halen Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon programcılığı bölümünde eğitimine devam ediyor.

Tezcan Karakuş Candan, Çankaya Belediyesi’nde teknik personel ve yönetici olarak görevler üstlendi.

Çankaya Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği, Tarihi Kentler Birliği koordinatörlüğü görevlerini yürüten Tezcan Karakuş Candan, Dünya Sağlık Örgütü’nün  Çankaya Sağlıklı Kentler Proje ofisinde  de çalıştı.

Tezcan Karakuş Candan, TÜBİTAK Sivil Mimari Bellek Projesinde araştırmacı olarak bulundu.

Çankaya Belediyesinde TÜBİTAK Bilim ve Toplum Projeleri kapsamında “Küçük Kara Balık’la Bilim ve Sanata Yolculuk Projesini” yürüten Tezcan karakuş Candan, bir süre Çankaya Belediyesi Toplumsal Dayanışma Merkezleri sorumluluğunu da üstlendi.

Çankaya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kadrosunda çalışırken, İçişleri Bakanlığı tarafından 6 Eylül 2022 tarihinde Devlet Memurluğundan ihraç edildi.

Atılım Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler veren Tezcan Karakuş Candan, çeşitli basın yayın gazete ve internet sitelerinde köşe yazarlığı yaptı.

Halen Kısadalga.net adresinde köşe yazarı olarak yazmaya devam ediyor.

Neoliberal Laboratuvar: Şili, Türkiye ile benzerlikler farklılıklar kıyaslar adlı bir kitap yazdı.

Yerel yönetimler, kentleşme, sosyal mimarlık, kamusal alanlar, kentsel toplumsal hareketler, yerel yönetim kampanyaları konusunda çalışmalar yapan Tezcan Karakuş Candan’ın çok sayıda makale ve projeye imza attı.

Tezcan Karakuş Candan, öğrencilik yıllarından bu yana Mimarlar Odası’nın genç örgütlenmesinde, birçok komite komisyon ve kurullarında görev aldı. Yönetim Kurulunda Sayman Üyelik, Sekreter Üyelik ve Şube Başkanlığı görevlerinde bulundu. Halen Uluslararası Mimarlar Birliği Çocuk ve Mimarlık çalışmaları grubu üyeliğine devam ediyor.

Candan, meslek yaşamı boyunca pek çok ödül aldı.

 Tezcan Karakuş Candan, 31 Mart 2024 seçimleri için CHP’den Çankaya Belediye Başkan aday adayı oldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa