TOGG'un sedan modeli ilk kez görücüye dünya sahnesinde çıktı

Togg'un T10F fastback modeli ilk kez dünya sahnesine Las Vegas'taki CES 2024'te "TOGG'ether Beyond (Ötesinde Birlikte)" sloganıyla çıkarıldı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 23:26
GÜNCELLEME
10 Ocak 2024 01:49
TOGG'un sedan modeli ilk kez görücüye dünya sahnesinde çıktı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Türkiye'nin mobilite sektöründeki küresel teknoloji markası TOGG, en yeni elektrikli akıllı cihazı T10F'yi dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES 2024'te kamuoyuyla paylaştı. Las Vegas'taki bu tanıtım, 2019'daki ilk ön gösteriminin ardından TOGG için önemli bir kilometre taşı.

TOGG'UN CES'TEKİ İLERLEMECİ VARLIĞI

TOGG, CES 2022'de Konsept Akıllı Cihaz (Transition Concept Smart Device) ve CES 2023'te Beyond X deneyimi ile yaptığı etkili çıkıştan bu yana fuardaki varlığını sürekli olarak yükseltti. TOGG, CES 2024'te ikinci akıllı cihazı olan T10F'yi sergileyerek akıllı mobilite çözümlerindeki küresel itibarını artırdı.

"T10F 2025 YILINDAN İTİBAREN KULLANICILARIN HİZMETİNE SUNULACAK"

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, uluslararası katılımcıların ve medyanın katıldığı TOGG standındaki açılış sunumunda, CES'e üst üste üçüncü kez katıldıklarını vurguladı. Karakaş, hem mevcut hem de gelecekteki ürün ve hizmetlerinin yeteneklerini fuarda sergilemekten gurur duyduklarını ifade etti.

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, ilk C-segmenti akıllı cihazları T10X'ten ikinci cihazları T10F'in tanıtımına uzanan yolculuklarını detaylandırdı. TOGG CEO'su Karakaş, sedan kullanıcılarının beklentilerini karşılamak üzere tasarlanan ve en son tasarım dinamiklerini fastback bir modelde sergileyen T10F'i dünya sahnesine çıkarmaktan duydukları heyecanı vurguladı.

Gürcan Karakaş, "27 Aralık 2019 tarihinde tasarımın ön gösterimini yapmıştık. Bugün, çağdaş tasarım dinamiklerini ve sedan modellerin beklentilerini yansıtacak şekilde tasarımı güncellenen ve adlandırılan T10F'yi sunuyoruz. T10F'yi Türkiye'den başlayarak 2025 yılından itibaren kullanıcılarımızla buluşturmayı planlıyoruz" dedi.

TOGG CEO'su, ikinci akıllı cihazın yanı sıra TOGG'un CES'te dijital deneyim platformunu ve temiz enerji çözümlerini tanıtarak küresel pazara hazır olduğunu da vurguladı.

Karakaş ayrıca, T10X'in Almanya'dan başlayarak Avrupa'da yıl sonuna kadar satışına başlanacağını duyurdu.

600 KİLOMETREYE KADAR GENİŞLETİLMİŞ MENZİL SEÇENEKLERİ

T10F, selefi T10X gibi, sürekli internete bağlı ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen, kullanıcı merkezli bir cihaz olarak öne çıkıyor. Türkiye'de 2025 yılında piyasaya sürülecek ve ardından Avrupa pazarlarında satışa sunulacak olan T10F, üç farklı teknik varyasyon sunacak: RWD (standart menzil arkadan itişli), RWD (uzun menzil arkadan itişli) ve çift motorlu versiyon. Ayrıca iki farklı donanım seçeneğine sahip olacak.

160 kW / 217 beygir gücü ve 350 Nm torka sahip T10F, 350+ ve 600 kilometreye kadar menzil sunan iki batarya seçeneği ile RWD olarak sunulacak. T10F'nin 0-100 km/s hızlanmasını 4,6 saniyede tamamlayabilen ve 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört tekerlekten çekiş) versiyonu ise 530 kilometreye kadar menzil sunmayı hedefliyor.

Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli model 88,5 kWh kapasiteye sahip olacak.

BİR CİHAZDAN DAHA FAZLASI: BİR GÜÇ KAYNAĞI

T10F ayrıca harici bir güç kaynağı olarak hizmet vermesini ve elektrikli aletlere enerji aktarmasını sağlayan Araçtan Yüke (V2L) teknolojisine de sahip olacak. Bu teknoloji, TOGG sahiplerinin akıllı cihazlarını tamamen işlevsel bir üçüncü yaşam alanı olarak kullanmalarını sağlayarak mobilite ile yaşam tarzı ihtiyaçlarını daha önce görülmemiş bir şekilde bütünleştiriyor.

TOGG'un ileri teknoloji, kullanıcı odaklı tasarım ve çevreye duyarlı özellikleri bir araya getiren bu kapsamlı yaklaşımı, elektrikli araç endüstrisinde önemli bir adımı işaret etmekte ve Türkiye'nin küresel teknoloji ve mobilite sektörlerinde artan etkisini gösteriyor.

UZAKTAN GÜNCELLEMELERLE HER ZAMAN GÜNCEL

T10F, sürücü destek sistemlerini sürekli olarak yenileyen havadan (OTA) güncellemelerle en son teknolojisini koruyacak. Bu özellik, sürüş güvenliğini ve konforunu en üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor.

Euro NCAP'in güvenlik testlerinde en yüksek 5 yıldız derecesini elde etmek üzere tasarlanan T10F, çeşitli yol koşullarında güvenliği sağlayan 7 hava yastığı ve sağlam bir altyapı ile donatılacak.

Trafik işareti tanıma sistemi, akıllı adaptif hız sabitleyici ile dur-kalk işlevi, akıllı şerit takip sistemi ve şeritten ayrılma uyarısı gibi özellikler standart olarak sunulacak. T10F ayrıca, V2 donanım seviyesine sahip araçlarda sürücülerin eller serbest kontrol ile 15 km/s'ye kadar trafikte seyretmesine olanak tanıyan bir "yoğun trafik pilotu" asistanına sahip olacak.

Ayrıca V2 seviyesinde 360 derece kamera, kör nokta asistanı, sürücü dikkat asistanı, gelişmiş elektronik denge kontrolü ve otomatik park asistanı da sürüş deneyimini daha da geliştiriyor.

DİNAMİK, SPORTİF VE MODERN TASARIM

T10X gibi T10F de C platformu üzerinde tasarlandı ve TOGG'un DNA'sında yer alan stilistik özellikleri koruyor. Aracın tasarım konsepti, dinamik ve sportif çizgileri modernlikle birleştiren hacimli bir arka tasarımı vurguluyor.

Dinamik yan çizgilerle kusursuz bir şekilde bütünleşen farlar ön tarafa sportif bir görünüm katıyor. T10F'nin ön kısmında, sportif ön panele entegre edilmiş ince, uzun dönüş sinyalleri ve TOGG'un tasarımının imza unsurlarından biri olan 'bumerang' şeklindeki gündüz farları yer alıyor.

Bağımsız MacPherson ön süspansiyon ve tam bağımsız çok bağlantılı arka süspansiyon, sportif ve dinamik bir yol tutuş deneyimini destekleyerek yumuşak ve rafine bir sürüş sunuyor.

TRUMORE İLE BAĞLI DENEYİM

Kullanıcılar, tıpkı T10X'te olduğu gibi TOGG'un Trumore mobil uygulaması ile bağlantılı bir deneyim yaşayacak. Bu uygulama, fintech, insurtech, blockchain, IoT ve yapay zeka gibi teknolojileri entegre ederek mobiliteyi yeniden tanımlıyor.

Trumore kullanan sürücüler, en son teknolojilerden en iyi şekilde yararlanarak kişiselleştirilmiş, kullanıcı merkezli, akıllı ve empatik bir deneyimin parçası olacak.

Etiketler T10F
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa