SEC'in X hesabı ele geçirildi, yetkisiz paylaşım yapıldı

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) Başkanı Gary Gensler, SEC'in sosyal medya platformu X’teki kurumsal hesabının ele geçirildiği, spot Bitcoin ETF onayına dair yetkisiz paylaşım yapıldığı uyarısında bulundu. Bitcoin fiyatlarında sert dalgalanma yaşanıyor. Piyasa, tüm yaşananlara SEC aleyhinde şüpheci yaklaşıyor.
Kaynak: AA
|
10 Ocak 2024, Çarşamba - 00:51
SEC'in X hesabı ele geçirildi, yetkisiz paylaşım yapıldı

SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) hesabından Bitcoin ETF'lerinin onaylandığı duyurulduktan kısa süre sonra SEC Başkanı Gary Gensler, SEC’in X’teki kurumsal hesabının hacklendiğini, kesinlikte “spot Bitcoin ETF onayı verilmediğini” duyurdu.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), SEC'in resmi Twitter hesabında yanlışlıkla belirtilenin aksine, Bitcoin tabanlı Borsa Yatırım Fonlarının (ETF'ler) kurulmasını onaylamadığını açıkladı. SEC Başkanı Gary Gensler, Twitter hesaplarının (@SECGov) ele geçirildiğini ve izinsiz bir tweet paylaşıldığını duyurdu.

KAYDIN DÜZELTİLMESİ

Gensler, "SEC'in Twitter hesabı ihlal edildi ve yetkisiz bir tweet paylaşıldı. SEC, borsada spot Bitcoin ürünlerinin oluşturulmasına ve ticaretine onay vermemiştir" dedi.

HATALI TWEET'İN DETAYLARI

Paylaşılan hatalı tweet şu şekildeydi: "SEC bugün Bitcoin ETF'lerinin ulusal olarak tanınan tüm menkul kıymet borsalarında listelenmesini onayladı." Bunu Gensler'e yanlış atfedilen bir alıntı izledi: "Bugünkü onay, piyasa faaliyetlerinin görünürlüğünü artırıyor ve yatırımcılara düzenlenmiş bir ortamda dijital varlık yatırımlarına katılmaları için daha kolay bir yöntem sunuyor."

BITCOIN VE COINBASE HİSSE SENEDİ FİYATLARI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ

Yanlış haberin yayılmasının ardından Bitcoin fiyatı başlangıçta yükseldi ancak daha sonra yaklaşık %2,7 oranında düşerek 45.784,74 a geriledi. Benzer şekilde, Coinbase (NASDAQ:COIN) hisseleri Doğu Yaz Saati ile 16:36'da (Greenwich Ortalama Saati ile 9:36) %1,4'lük bir düşüş yaşadı.

http://ankaramasasi.com/haber/2119189/secin-x-hesabi-ele-gecirildi-yetkisiz-paylasim-yapildi
Etiketler: SEC bitcoin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.