Ankara'da "restleşme" iddialarına CHP İl Başkanı Ümit Erkol'dan yanıt!

Ankara'da Etimesgut CHP adayının açıklanması sonrası restleşme iddiaları ortaya atıldı. Mansur Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu yerine Mesut Özarslan'ı istediği iddialarına CHP Genel Başkanı Özgür Özel yanıt verirken Ankara Masası da CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile son durumu konuştu. Rest çekme iddialarına karşılık Erkol, "Öyle zannedildiği gibi bir şey yok. Öyle bir rest çekme bilmem ne falan öyle bir şey yok." dedi.
Ecem Çetin
|
11 Ocak 2024, Perşembe - 11:47
Ankara'da "restleşme" iddialarına  CHP İl Başkanı Ümit Erkol'dan yanıt!

31 Mart 2024 seçimlerine kısa bir süre kala partiler aday gösterecekleri isimleri kamuoyuyla paylaşıyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) dün sürpriz bir isim geldi. 

Uzun yıllar canlandırdığı 'Behzat Ç.' karakteriyle hafızalara kazınan ünlü oyuncu Erdal Beşikçioğlu, CHP'den Ankara Etimesgut Belediye Başkan Adayı oldu. 

Beşikçioğlu'nun adaylığı büyük bir yankı uyandırırken, Ankara siyasetini hareketlendiren bir iddia gündeme geldi. 

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın  Erdal Beşikçioğlu'nu istemediği ve rest çektiği iddiaları gündeme geldi. 

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Mansur Yavaş iddiası ve  Erdal Beşikçioğlu adaylığına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"Rest çekme gibi bir durum yok"

Erkol, şunları söyledi; 

"Partide karar alırken birçok öneri oturuluyor, konuşuluyor, değerlendiriliyor. Mansur Bey de bizim büyükşehir belediye başkan adayımız. Bu sürece dahil olması kadar doğal bir şey yok. Ankara'nın her ilçesi tartışılırken Mansur Bey ve il başkan olarak ben mutlaka masada oluyoruz. Onun dışında da tartışılan ilçeye göre ilçenin başkanı, bölgenin milletvekilleri gibi aktörler masada oluyor. Zaman zaman çeşitli isimler gündeme geliyor, konuşuluyor. Artılarına bakılıyor, eksilerine bakılıyor. Yani böyle sohbetler oluyor. Ama öyle bir rest çekme, işte şöyle yapma böyle yapma öyle bir ilişki aramızda olmuyor. Olmaz da yani öyle bir şey CHP'nin kurumsal yapısına yakışmaz. Ne bize yakışır ne Mansur Bey'e yakışır. Kimse de birbiriyle böyle bir iletişim kurmaz. Son derece uyumlu, iş birliği içerisinde hareket eden ve bütün Ankara'yı kazanmaya amaçlayan bir şeyimiz var. Uyumluyuz, öyle bir şey yok. Ama çeşitli aday sohbetlerimiz oluyor tabii. Her ilçe için bir sürü aday konuşuyoruz. Öyle zannedildiği gibi bir şey yok. Öyle bir rest çekme bilmem ne falan öyle bir şey yok. Ama çeşitli aday isimlerinin tartışıldığı doğru. Bu arada da herkes çeşitli isimleri gündeme getiriyor. Olabiliyor öyle şeyler. Ama bir uyum içerisinde karara bağlanıyor. Bu da bütün masa bileşenlerinin ve Sayın Genel Başkan'ın uygun görüşüyle olgunlaşmış bir şey. Mansur Bey ismini ilk duyduğunda da zaten tanıdığını, beğendiğini, sevdiğini söylemişti. Öyle bir sıkıntı yok."

"Ben çok yakışacağını düşünüyorum"

Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığına ilişkin İl Başkanı, "Ben çok yakışacağını düşünüyorum. Bir defa oynadığı karakterler hem Ankaralıyı çok mutlu eden hem de Türkiye'de çok sevilen karakterler. Özellikle ben oynadığı o vali karakterinin bir karakteri biliyorsunuz oyuncular oynarken çok uzun hazırlıklar yapıyorlar. 5 dakikada çekilmiyor o sahneler. O karakterin hayatını inceliyorlar, davranışlarını inceliyorlar. Vali karakterinin başlı başına bir yönetim deneyimi kazandırdığını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Seçimi kazanabilecek aday 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Erdal Beşikçioğlu ismini ilk kez Mansur Yavaş'la konuştuğunu ifade eden Ümit Erkol, şöyle devam etti;

"İlk Erdal Bey'in ismini duyduğunda sevdiği, beğendiği bir isim olduğunu, seçimi kazanabileceğini hatta kendisinin de Etimesgut'taki oylarını artırabileceğini düşündüğünü söylemiş sayın genel başkana. Çok memnuniyetle karşılamış Mansur Bey genel başkandan bu ismi duyunca."

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, "Biliyorsunuz herkesin kafasında bir takım öneriler oluyor falan ama bazen birisi sizden daha keyifli bir öneri getirince siz de oraya dönüyorsunuz. Muhtemelen Mansur Bey'in de belki ilk anda kafasında başka isimler, başka şeyler olabilirdi bölgeye dair ki bu çok normal yani. Biz bazen bir ilçede onun ismi konuşuyoruz, Mesut Bey, Mansur Bey'in sevdiği, takdir ettiği bir isim. Doğrudur yani. Mesut Bey, Mansur Bey'in sevdiği, takdir ettiği bir isim. Bizim için de Mansur Bey kıymetli." dedi. 

Böyle sürpriz bir isim daha duyabilir miyiz Cumhuriyet Halk Partisi'nden? Sorusuna ise CHP'li Erkol, "Sürprizler olabilir" ifadelerini kullandı. 

http://ankaramasasi.com/haber/2119448/ankarada-restlesme-iddialarina-chp-il-baskani-umit-erkoldan-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.