Kaan Ayhan kimdir?

Kaan Ayhan kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
12 Ocak 2024 10:35
GÜNCELLEME
12 Ocak 2024 10:41
Kaan Ayhan kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

10 Kasım 1994 doğumlu Kaan Ayhan, Gelsenkirchen'de dünyaya gelmiş ve futbol kariyerine Almanya'nın köklü kulübü Schalke 04'ün altyapısında başlamış bir Türk millî futbolcudur. Şu anda Süper Lig ekibi Galatasaray'da forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Futbola 5 yaşında başlayan Ayhan, Schalke 04 altyapısından yetişerek kariyerine profesyonel olarak adım attı. Schalke 04 II takımında başladığı profesyonel kariyerinde, Bundesliga ekiplerinden Schalke 04'ün A takımında da forma şansı buldu. Döneminde Almanya şampiyonluğunu yaşadığı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği Schalke 04'ten sonra Eintracht Frankfurt ve Fortuna Düsseldorf gibi Bundesliga kulüplerinde kiralık olarak forma giydi.

Sassuolo'da Serie A deneyimi yaşayan Ayhan, 2023 yılında Galatasaray'a transfer oldu. 2022-2023 sezonunda Galatasaray formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken Ayhan, takımının ligi birinci bitirerek şampiyon olmasına katkı sağladı.

Millî Takım Kariyeri

Kaan Ayhan, millî takım kariyerine Almanya U-16 ve U-17 millî takımlarında başladı. Ancak daha sonra tercihini Türkiye'den yana kullanarak Türkiye millî futbol takımının formasını giymeye başladı. A millî takımdaki kariyerine 2016 yılında Rusya ile oynanan dostluk maçında başlayan Ayhan, Türkiye'nin değişmez isimlerinden biri haline geldi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa