Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı

Sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturma kapsamında bir operasyon daha yapan polis 6 kişiyi daha gözaltına aldı. Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si adli kontrolle 3 şüpheli serbest bırakıldı.

Kay
Kaynak Kaynak:DHA
YAYINLAMA
12 Ocak 2024 10:53
GÜNCELLEME
12 Ocak 2024 11:19
Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada 6 yeni gözaltı
Kay
Kaynak Kaynak:DHA

Dolandırıcılar vatandaşların parasını alabilmek için her yolu deniyor.

Bu kez devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç çıkaracaklarını vaat ederek para topladılar ve daha sonra türlü bahanelerle vatandaşların parasını geri vermediler.

Dolandırıcılık Büro Amirliği 2021 yılında soruşturma başlattı.

Şebeke deşifre edildi.

Şüphelilerin 50 mağdurları yaklaşık 100 milyon lira dolandırdığı belirlendi.

İlk dalga operasyon 2021 yılında yapılmıştı

Dolandırıcılık Büro Amirliği  ilk operasyonu 2021 yılı Haziran ayında yaptı, 24 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklanırken 2023 yılının Mayıs ayındaki ikinci dalga operasyonda 6 şüpheli daha yakalandı. İkinci dalgada yakalananlardan bir kişi dışında hepsi tutuklandı.

Sosyal medya fenomenleri de tutuklanmıştı

Kasım ayı içinde ise çete lideri ile bağlantılı oldukları ve kurban bulmak için düzenlenen toplantılarda tanıtım yaptıkları iddia edilen sosyal medya fenomeni Nihal ve Bahar Candan kardeşler ile Haci İ.S. adlı şüpheli polis tarafından gözaltına alındı.

Suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandılar.

6 kişi daha yakalandı

Dolandırıcılık Büro Amirliğince yürütülen soruşturmada mağdur ve şüpheli ifadeleri doğrultusunda 6 şüpheli daha operasyonla yakalandı.

Şüpheliler suçlamaları reddederken evlerinde bulunan bilgisayar ve cep telefonlarına incelenmek üzere el konuldu.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Berk E. (22), Barış V. (48) ve Ali K. (32) tutuklanırken 2 tutuklu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bir tutuklu ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken operasyonlarda tutuklanan şüphelilerin sayısı 35'e ulaştı.



Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa