Oto yıkamada sucuk yıkayanlara 150 bin TL

Gemlik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun oto yıkamasında minibüs içindeki sucukların yıkanmasına ilişkin mikrobiyal incelemede, sucuklarda sağlığa zararlı bir bulgu elde edilmedi. H.H.Y. (55), F.M. (35) ve İ.Y. (48) ile ilgili adli soruşturma sürerken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, şüphelilere 'etiketsiz sucuk' sattıkları gerekçesiyle toplamda 150 bin liraya kadar ceza kesileceğini söyledi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
12 Ocak 2024 11:13
GÜNCELLEME
12 Ocak 2024 11:42
Oto yıkamada sucuk yıkayanlara 150 bin TL
DHA
Kaynak DHA

Olay, Bursa'nın Gemlik ilçesi Kurtul Mahallesi İstanbul Caddesi'nde yaşandı.

16 AEV 265 plakalı minibüsle akaryakıt istasyonuna gelen 2 kişi oto yıkama bölümüne girerek araçta bulunan sucukları yıkadı.

Bir kişi o anları cep telefonu ile kaydedip görüntüleri sosyal medyada yayınladı. Görüntülerin tepki çekmesi üzerine Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri düğmeye bastı.

Araç plakasından yola çıkan ekipler, sucukları yıkayan H.H.Y. ve F.M. ile aracın sahibi İ.Y.'yi gözaltına aldı.

Araçta bulunan ve yıkanan 70 kilogram sucuk numunelerinin alınmasının arından İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce imha edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sucukların üretildiği Afyonkarahisar'daki tesislerin incelenmesi için  Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bilgilendirmede bulundu.

İfadeleri alınan H.H.Y. ve FM. ile araç sahibi İ.Y. serbest bırakıldı.

Tostçulara vermeden önce yıkamışlar

Şüpheli şahıslar verdikleri ifadede, sucukların minibüste tozlandığı gerekçesi ile yıkadıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandılar:

Sağlığa zararlı bir bulgu elde edilmedi

Numunesi alınan sucuklarda at, eşek, ve tavuk eti tespit edilmedi. Mikrobiyal incelemede de sucuklarda sağlığa zararlı bir bulgu elde edilmedi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, 3 şüpheliye 'etiketsiz sucuk' sattıkları gerekçesiyle 5966 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'na göre toplam 150 bin liraya kadar ceza kesileceğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa