Rasim Ozan Kütahyalı kimdir?

Köşe yazarı ve televizyon yorumcusu Rasim Ozan Kütahyalı kimdir? Beyaz/Derin Futbol programında yorumculuk yapmakta olan Rasim Ozan Kütahyalı nereli?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
12 Ocak 2024 10:48
GÜNCELLEME
12 Ocak 2024 11:30
Rasim Ozan Kütahyalı kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Rasim Ozan Kütahyalı, 30 Nisan 1981 tarihinde İzmir'de doğdu. Türk köşe yazarı ve televizyon yorumcusudur. Güneş gazetesinde köşe yazıları kaleme almakta ve Beyaz/Derin Futbol programında yorumculuk yapmaktadır.

Kariyeri

Rasim Ozan Kütahyalı, köşe yazarlığına 17 Mayıs 2008 tarihinde Taraf gazetesinde başlamıştır. Takvim ve Sabah gazetelerinde de köşe yazarlığı yapmış, aynı zamanda Kanaltürk'te yayınlanan Ters Cephe programında yorumculuk görevini üstlenmiştir. Beyaz TV'de ise Dinamit, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında siyaset ve futbol yorumculuğu yapmıştır.

2011 yılından beri Beyaz TV'de futbol yorumculuğu yapan Kütahyalı, "Kusturmalı Boşnak Saksosu" ifadesini canlı yayında kullanması nedeniyle tepki çekmiş ve programla olan ilişiği 20 Kasım 2017'de sona ermiştir. Bu durum, RTÜK tarafından programın durdurulmasına ve ağır para cezasına sebep olmuştur. 19 Kasım 2017'deki Beyaz Futbol programında kullandığı ifadeler nedeniyle yargılandığı davada "halkın bir kesimini alenen aşağılama" suçundan ertelemesiz 10 ay hapis cezasına mahkûm edilmiştir.

2019 yılında Beyaz Futbol'a dönse de tepkiler üzerine tekrar programdan ayrılmıştır. 2020'de Güneş gazetesinde köşe yazarlığına başlamış ve Beyaz TV'de çeşitli programlara katılarak tartışmalar yaratmıştır.

Kişisel Yaşamı

Kütahyalı, 60. Yıl Anadolu Lisesi mezunudur ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne başlamış ancak yarım bırakmıştır. Evli olduğu gazeteci Nagehan Alçı ile ikiz kızları bulunmaktadır. Babası mühendis, annesi öğretmendir. Kütahyalı'nın soyadını aldığı baba tarafından Kütahya'dan İzmir'e göç etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa