Osman Bukari kimdir?

Orta saha pozisyonunda görev yapan Ganalı millî futbolcu Sırbistan Süper Lig ekibi Kızılyıldız'da forma giyen Osman Bukari kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 10:03
GÜNCELLEME
13 Ocak 2024 10:11
Osman Bukari kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Osman Bukari, 13 Aralık 1998 doğumlu bir Ganalı profesyonel futbolcu olarak bilinir. 

Slovakya - AS Trenčín: Osman Bukari'nin Avrupa kariyeri, Slovakya ekibi AS Trenčín ile başladı. Gana'nın Accra Lions takımından Temmuz 2018'de transfer olan Bukari, Slovak futbolunda iki yıl boyunca 66 maça çıkarak 16 gol ve 25 asistle önemli bir performans sergiledi. 2019-20 sezonunda Trenčín'in en iyi oyuncusu seçildi ve ligde en iyi XI'e dahil edildi.

Belçika - Gent: Gösterdiği etkileyici performansların ardından Belçika'nın KAA Gent takımı, Bukari'yi 4 Eylül 2020'de transfer etti. Üç yıllık sözleşme imzalayan Bukari, hızla ilk 11'in değişmez oyuncularından biri haline geldi. Gent formasıyla UEFA Avrupa Ligi'nde Hoffenheim, Red Star Belgrade ve Slovan Liberec'e karşı oynadı. Gent'te 35 maçta dört gol atıp altı asistle başarılı bir performans sergiledi.

Fransa - Nantes'a Kiralık: 12 Ağustos 2021'de Fransız Ligue 1 takımı FC Nantes, Bukari'yi sezonluk bir kiralama anlaşmasıyla kadrosuna kattı. Ganalı oyuncu, Nantes ile Coupe de France zaferi yaşayarak kulübün Avrupa klasifikasyonunu 21 yıl sonra elde etmesine katkıda bulundu.

Sırbistan - Red Star Belgrade: Sırp şampiyonları Red Star Belgrade, 21 Haziran 2022'de 3 milyon avro değerinde bir anlaşma ile Bukari'yi transfer etti. Bukari, kulüp debutunu Radnički Niš karşısında yaparak hemen golle tanıştı. UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçında Pyunik'e karşı attığı üç golle dikkat çekti. Bukari, Eternal derbide sol ayağıyla attığı özel bir vole golüyle büyük bir etki yarattı.

Uluslararası Kariyer

Bukari, Gana milli takımındaki ilk maçına 25 Mart 2021'de Güney Afrika'ya karşı oynanan Afrika Uluslar Kupası eleme maçında çıktı. FC Nantes ve Red Star Belgrade'deki başarılı performansları, milli takıma düzenli olarak çağrılmasını sağladı. Bukari, Gana adına attığı ilk golü 1 Haziran 2022'de Madagaskar'a karşı oynanan Afrika Uluslar Kupası eleme maçında kaydetti. 2022 Dünya Kupası'nda Gana'yı temsil eden Bukari, Portekiz'e karşı 3-2 kaybedilen maçta 90. dakikada attığı golle dikkat çekti ve Cristiano Ronaldo'nun ünlü kutlamasını gerçekleştirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa