Xander Severina kimdir?

Sırp kulübü Partizan'da kanat oyuncusu olarak oynayan profesyonel futbolcu Xander Severina kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 11:05
GÜNCELLEME
13 Ocak 2024 11:09
Xander Severina kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Xander Severina, 12 Nisan 2001 doğumlu bir profesyonel futbolcudur ve Sırbistan'ın Partizan kulübünde kanat oyuncusu olarak forma giymektedir. Hollanda'da doğan Severina, aynı zamanda Curaçao milli futbol takımında da mücadele etmektedir.

Kulüp Kariyeri

Semper Altius, Sparta Rotterdam ve Quick Den Haag altyapılarında yetişen Severina, 20 Mayıs 2020'de ADO Den Haag ile sözleşme imzaladı. Eredivisie'de FC Utrecht'e karşı oynanan ve 4-1 kaybedilen maçta ADO Den Haag formasıyla ilk profesyonel maçına 4 Nisan 2021 tarihinde çıktı.

1 Temmuz 2023 tarihinde Partizan, Xander Severina'yı serbest transferle kadrosuna kattı. Severina, Igor Duljaj'ın çözümlerinden biri oldu ve yaz transfer dönemindeki altıncı transfer oldu. Severina, Sırbistan SüperLig'in ilk turunda oynanan TSC ile 3-3 berabere biten maçta ilk kez sahaya çıktı.

Uluslararası Kariyer

Mart 2023'te Severina, Curaçao milli takımı için ilk kez çağrıldı. Uluslar Ligi'nde Kanada'ya karşı oynanan maç ve Arjantin ile oynanan dostluk maçı için Curaçao senior milli takımına katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa