Glen Powell kimdir?

Amerikalı aktör, yazar ve yapımcı olan Glen Powell kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 13:45
GÜNCELLEME
13 Ocak 2024 14:18
Glen Powell kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Glen Thomas Powell Jr., Austin, Teksas'ta büyüdü. Glen Powell Sr., bir yönetici koçu, ve Cyndy, ev hanımı, olan ebeveynlerin oğludur. Powell, 2007'de kuzeybatı Austin'deki Westwood Lisesi'nden mezun oldu ve burada lise futbolu ve lacrosse oynadı. Texas Üniversitesi'nde Moody İletişim Koleji'ne devam etti.

Kariyer

Powell'ın oyunculuk kariyeri, Spy Kids 3-D: Game Over'da Antonio Banderas ve Sylvester Stallone ile çalışırken başladı. İlk üniversite yılından önce, 2007'de Powell, Denzel Washington'ın yönettiği ve başrolünü üstlendiği The Great Debaters filminde rol aldı.

Los Angeles'a taşındıktan sonra Scream Queens, Into the West, Jack & Bobby, CSI: Miami, NCIS, Without a Trace, Rizzoli & Isles gibi televizyon dizilerinde ve The Expendables 3, Ride Along 2, Sex Ed, Stuck in Love, The Dark Knight Rises, Hidden Figures ve Top Gun: Maverick gibi filmlerde rol aldı.

Powell, Everybody Wants Some!! filminde Finnegan karakteriyle yer aldı ve Dazed & Confused'in ruhsal devam filmi olan bu yapım, Austin'de çekildi ve Paramount tarafından 30 Mart 2016'da yayımlandı. Netflix'te yayımlanan romantik komedi Set It Up'ta Zoey Deutch ile başrolde yer aldı. 2023 romantik komedisi Anyone but You'da Sydney Sweeney ile başrolü paylaştı ve bu film beklenmedik bir başarı elde etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa