Zeynep Erkunt Armağan kimdir?

İş insanı Zeynep Erkunt Armağan, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Zeynep Erkunt Armağan? Zeynep Erkunt Armağan neden öldü? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 10:00
GÜNCELLEME
13 Ocak 2024 15:45
Zeynep Erkunt Armağan kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Türkiye’nin ilk sanayicilerinden ve Ankara Sanayi Odasının kurucularından Mümin Erkunt'un kızı Zeynep Erkunt Armağan, Ankara'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğretimini TED Ankara Kolejinde gördü. Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun oldu.

1982 – 2003 yılları arasında Erkunt Döküm ve Makine Sanayii Anonim Şirketinde çeşitli yönetim kademelerinde ve bölümlerinde görev aldı.

' Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' arasındaydı

2003 yılında kurulan Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.'nin kurucu ortakları arasında yer alan Armağan, 2006 – 2016 yılları arasında Erkunt Traktör Sanayii A.Ş.'nin Genel Müdürlüğünü, 2014- 2019 yılları arasında da Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getirdi. Türkiye’deki bu şirketlerin yanı sıra İngiltere'de ArmaTrac Limited Şirketinin kuruculuğunu ve başkanlığını üstlendi.

Zeynep Erkunt Armağan, Fortune Dergisi tarafından yapılan araştırmada 6 yıl üst üste 'Türkiye'nin En Güçlü 50 İş Kadını' listesinde yer aldı ve dünyada traktör üreten ilk kadın sanayici unvanına sahip oldu. 

Sosyal Sorumluluk çalışmaları ile de başarı ödüllerine layık görülen Armağan, Türkiye'nin çeşitli illerinde yaptırdığı ve Erkunt Traktör'ün adını taşıyan 12 ilköğretim okulu ile Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesinde babası Mümin Erkunt tarafından yaptırılan Erkunt Meslek Edindirme Merkezinin idaresini üstlendi.

Ölüm nedeni açıklanmadı

Evli ve 2 çocuk annesi olan Zeynep Erkunt Armağan, 5 Temmuz 2022 tarihinde hayatını kaybetti. 45 yaşında vefat eden Armağan'ın ölüm nedeni ise hala açıklanmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa