Dodi Lukebakio kimdir?

Forvet pozisyonunda görev yapan Demokratik Kongo asıllı Belçikalı millî futbolcui La Liga takımlarından Sevilla'da forma giymekte olan Dodi Lukebakio kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 15:54
GÜNCELLEME
13 Ocak 2024 16:08
Dodi Lukebakio kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Dodi Lukebakio Ngandoli, 24 Eylül 1997'de doğmuş olup, La Liga ekibi Sevilla ve Belçika milli futbol takımı için sağ kanat pozisyonunda görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Anderlecht: Lukebakio, profesyonel kariyerine Anderlecht'te başladı. 25 Ekim 2015'te Club Brugge karşısında oyuna sonradan dahil olarak profesyonel debutunu gerçekleştirdi. Anderlecht ile UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele etti.

Toulouse ve Sporting Charleroi'ye Kiralık: 2016-17 sezonunda Toulouse'a kiralandı, ardından 2017-18 sezonunu Sporting Charleroi'de kiralık olarak geçirdi. Charleroi'de attığı gollerle dikkat çekti ve takımına önemli katkılarda bulundu.

Watford ve Fortuna Düsseldorf: Watford'a 2018'de transfer olan Lukebakio, daha sonra Fortuna Düsseldorf'a kiralık olarak gönderildi. Bundesliga'da Bayern Münih'e karşı attığı üç golle tarih yazdı.

Hertha BSC ve Sevilla'ya Transfer: 2019'da Hertha BSC'ye transfer olan Lukebakio, Bundesliga'da etkili performans sergiledi. 2023'te Sevilla'ya transfer oldu ve La Liga macerasına başladı. Sevilla formasıyla ilk maçında Las Palmas'a karşı attığı golle dikkat çekti.

Uluslararası Kariyer

Lukebakio, Belçika'da doğmuş olmasına rağmen, ilk olarak Demokratik Kongo milli futbol takımında forma giydi. Ancak daha sonra Belçika U21 milli takımını tercih etti. 2020'de A Milli Takım'a çağrılan Lukebakio, 2023 UEFA Avrupa Şampiyonası eleme maçında Avusturya'ya karşı attığı iki golle dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa