Celal Erdoğan kimdir?

Siyasi isimlerden Celal Erdoğan, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Celal Erdoğan? Celal Erdoğan nerelerde çalıştı? Neden vefat etti? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
13 Ocak 2024 14:00
GÜNCELLEME
14 Ocak 2024 03:52
Celal Erdoğan kimdir?
HA
Hande Akyol

Celal Erdoğan, 1971 yılında Rize'nin Güneysu ilçesinde doğdu.

İlk, orta ve lise eğitimini Rize'de tamamlayan Erdoğan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTU) Uçak mühendisliği bölümünü 1993 yılında bitirdi. İş hayatına, 1998 – 2004 yılları arasında Doğuş Otomotiv'de Satış Sonrası Hizmetlerde çalışarak başladı. 2004 sonrası inşaat sektöründe Harita, İmar, İnşaat (yap-sat) faaliyetleri yürüten bir şirket kurdu.

Siyasete AK Parti ile başladı

Birçok dernek ve kuruluşta kurucu ve üye olarak sosyal hayatın içinde olan Erdoğan, siyasete ilk defa AK Parti'de Ümraniye İlçesi Çekmeköy Beldesi kurucusu ve belde başkan yardımcısı olarak adım attı. Birinci ve ikinci Olağan Kongre dönemlerinde Ümraniye ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi. 

Mali ve İdari İşler Başkanlığı, Teşkilat Başkanlığı ve üç seçim boyunca SKM Başkanlığı görevlerinde bulundu. Üçüncü Olağan Kongre ile Ümraniye ilçesi İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Erdoğan son olarak AK Parti Düzce İl Koordinatörlüğü görevinde bulundu.

51 yaşında hayatını kaybetti

Dördüncü ve beşinci Olağan Kongreleri ile İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 

Celal Erdoğan, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle, 51 yaşında hayatını kaybetti.

Evli ve 3 erkek çocuk babası olan Erdoğan, iyi derecede İngilizce biliyordu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa