Faruk Beşer kimdir?

İslâm hukukçusu, akademisyen ve yazar olan Faruk Beşer kimdir? Faruk Beşer neden öldü cenazesi ne zaman?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
14 Ocak 2024 12:44
GÜNCELLEME
14 Ocak 2024 13:03
Faruk Beşer kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Prof. Dr. Faruk Beşer, beynine pıhtı atması sonucu sol tarafına inme sonucu felç geçirmişti. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde entübe edilmişti. Beşer,  tüm tedavilere ve müdahalelere rağmen hayata veda etti.

Beşer'in vefatını ailesi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Sosyal medya X platformu üzerinden yapılan paylaşımda, Faruk Beşer’in vefat ettiğini ve cenazesinin bugün 14 Ocak 2024 tarihinde ikindi namazının ardından Maşukiye Değirmenbaşı Camii'nde Kartepe/Kocaeli’de kaldırılacağı sevenlerine duyuruldu.


Faruk Beşer kimdir?

Trabzon doğumlu İslâm hukukçusu, akademisyen ve yazar Prof. Dr. Faruk Beşer, 22 Nisan 1952'de hayata gözlerini açtı. İlköğrenimini Trabzon'da tamamladıktan sonra, ortaokulu İzmit İmam-Hatip Okulu'nda ve liseyi Yozgat İmam-Hatip Lisesi'nde okuyarak 1972 yılında mezun oldu. Akademik yolculuğuna Atatürk Üniversitesi İslâmî İlimler Fakültesi'nde devam eden Beşer, buradan 1978 yılında mezun olarak aynı fakültede "İslâm'da Sosyal Güvenlik" adlı teziyle doktor unvanını kazandı.

Faruk Beşer, Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak sekiz yıl boyunca çeşitli görevlerde bulundu. Daha sonra İslâmî Araştırmalar Merkezi'nde kurucu müdür olarak çalıştı ve bu süreçte İslâm hukuku üzerine birçok araştırma gerçekleştirdi. Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yaparak, Mukayeseli İslâm Hukuku ve İslâm Milletler Hukuku dersleri verdi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ne öğretim üyesi olarak katılan Faruk Beşer, 1994 yılında İslâm Hukuku Anabilim Dalı'nda doçent unvanını alırken, 2000 yılında profesör oldu. Sakarya Üniversitesi'nde İlahiyat Fakültesi'nde iki yıl dekan yardımcılığı görevini üstlendi. Ayrıca, University of Pittsburgh'tan gelen davet üzerine ABD'ye giderek, 1999-2000 yılları arasında Visiting Professor olarak çalışmalarda bulundu.

Emeklilik sonrasında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapmış olan Beşer, İslâm Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olarak görev aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa