Malaki Branham kimdir?

NBA San Antonio Spurs'da forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Malaki Branham kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
14 Ocak 2024 16:30
GÜNCELLEME
14 Ocak 2024 16:52
Malaki Branham kimdir?
SM
Suat Mutlu

Malaki Lamar Branham, 12 Mayıs 2003 tarihinde doğan Amerikalı bir profesyonel basketbolcudur ve şu anda Ulusal Basketbol Birliği (NBA) takımlarından San Antonio Spurs'ta oynamaktadır. Kolej basketbolunu Ohio State Buckeyes forması altında oynayan Branham, özellikle lise kariyeri ve üniversite performansı ile dikkat çekmektedir.

Erken Yaşam ve Lise Kariyeri: Columbus, Ohio'da büyüyen Branham, 5. sınıftan itibaren Columbus'ta Jason Dawson'ın gözetiminde basketbol eğitimi aldı. Daha sonra Akron, Ohio'ya taşındı ve St. Vincent–St. Mary High School'da lise eğitimini tamamladı. Bu okulda 2018 ve 2021 yıllarında iki kez eyalet şampiyonluğu kazandı. Genç ve senior sezonlarında Ohio'nun en iyi oyuncusu seçilen Branham, senior sezonunda maç başına 21.3 sayı, 5.1 ribaund, 2.7 asist ve 1.8 top çalma ortalamalarıyla etkileyici bir performans sergiledi. Aynı sezon, Ohio Mr. Basketball ödülünü kazandı ve COVID-19 pandemisi nedeniyle oynanamayan Jordan Brand Classic'e seçildi.

Üniversite Kariyeri: Branham, Ohio State'e olan teklifler arasında Alabama, Baylor ve Iowa gibi takımları geride bırakarak kolej basketbolu için kararını 2020 yılında verdi. Üniversite kariyerine yedek olarak başlayan Branham, kısa sürede düzenli bir başlangıç oyuncusu haline geldi. COVID arasının ardından Nebraska'ya karşı oynanan ve uzatmalarda kazanılan maçta kariyerinin en yüksek sayısı olan 35 sayıyı kaydetti.

Freshman sezonunda maç başına 13.7 sayı, 3.6 ribaund ve 2 asist ortalamasıyla oynayarak Big Ten Freshman of the Year ve Third Team All-Big Ten ödüllerini kazandı. 1 Nisan 2022'de 2022 NBA draft'ına girmeye karar verdi ve kolej haklarını koruyarak acentesiyle anlaştı.

Profesyonel Kariyer: 2022 NBA draft'ında San Antonio Spurs tarafından 20. sıradan seçilen Branham, Spurs'ün 2022 NBA Yaz Ligi takımına katıldı. Yaz Ligi debut'unda Cleveland Cavaliers'a karşı oynanan maçta 99-90'lık bir mağlubiyete rağmen 15 sayı kaydetti. 8 Temmuz 2022'de Branham, Spurs ile rookie-scale kontrat imzalayarak resmi olarak profesyonel kariyerine adım attı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa