Filiz Saraç kimdir?

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Filiz Saraç, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Filiz Saraç? Filiz Saraç'ın mesleki kariyeri nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
14 Ocak 2024 20:45
GÜNCELLEME
15 Ocak 2024 02:06
Filiz Saraç kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

İstanbul Barosu'nun ilk kadın Başkanı olan Avukat Filiz Saraç, 1988 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 

Kamu hukuku dalında yüksek lisans yapan Saraç, 'Ceza Hukukunda Bina Çökmeleri' üzerine tez çalışması gerçekleştirdi.

Saraç, İngiltere'de bulunan MBA işletme hazırlık eğitimini tamamladı ve ardından 1996 yılında İstanbul Barosunun yönetim kuruluna seçildi. 

Daha sonra Av. Kani Ekşioğlu, Av. Burcin Aybay, Av. Nuran Atahan ile birlikte yönetim kurulundan istifa etti ve Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubunun kuruluşunda görev aldı.

Avukatlığın yanı sıra eğitmenlik de yaptı

2004-2006 yılları arasında, İstanbul Barosu başkan yardımcısı olarak görev aldı.

Saraç, 6 yıl süreyle Yeditepe Üniversitesinde 'Avukatlık Hukuku Ve Meslek Kuralları' ve 'Uygulamalı Hukuk, Kurgusal Dava, Hukuk Kliniği' dersleri verdi.

2006 yılından bu yana Türkiye Barolar Birliği delegesi ve TBB eğitim danışma kurulu üyesi olarak çalıştı.

Filiz Saraç, TBB yönetim kurulu üyesi olarak 'Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Sisteminin Desteklenmesi' ortak projesine katıldı ve Türkiye Kadın Hukuk Komisyonu Koordinatörlüğü ve Türkiye Barolar Birliği CMK Komisyon Başkanlığı görevinde bulundu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa