Sagiv Jehezkel kimdir?

Antalyaspor takımında defans pozisyonunda görev yapan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
15 Ocak 2024 09:51
GÜNCELLEME
15 Ocak 2024 10:15
Sagiv Jehezkel kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Sagiv Shalom Yehezkel, Türk Süper Lig kulübü Antalyaspor ve İsrail milli futbol takımı için sağ bek ve kanat pozisyonlarında oynayan bir İsrailli profesyonel futbolcudur.

Yehezkel, İsrail'in Rishon LeZion şehrinde doğup büyüdü ve İsrailli-Yahudi kökenli bir aileye mensuptur.

23 Haziran 2022 tarihinde İsrail'li nişanlısı Elian ile moshav Shoresh, İsrail'de evlendi. İlk çocukları Haziran 2023'te doğdu.

Kulüp Kariyeri

11 Şubat 2021'de Yehezkel, İsrail Premier Lig kulübü Hapoel Be'er Sheva'ya üç buçuk yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu. İlk maçına bu İsrail ekibiyle 13 Şubat 2021'de çıkan Yehezkel, aynı zamanda Hapoel Be'er Sheva'nın deplasmanda Hapoel Haifa ile 2-2 berabere kaldığı maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Yehezkel, 15 Eylül 2023 tarihinde Türk Süper Lig kulübü Antalyaspor ile 30 Haziran 2026'ya kadar süren üç sezonluk bir sözleşme imzaladı. Yehezkel, yeni kulübüyle sadece iki gün sonra Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda oynanan lig maçında 54. dakikada oyuna dahil olarak hızla takımının ikinci eşitlik golünü asistle buluşturdu.

Sorguya çekildi

14 Ocak 2024'te Yehezkel, Hamas teröristleri tarafından 100 gündür rehin tutulan İsrailli rehineleri anan "100 gün, 7-10" yazan bileğini göstererek bir gol attı. Taraftarlar tarafından yuhalandı ve daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kınandı. Takımı önce onun askıya alınacağını, sonra sözleşmesinin iptal edileceğini açıkladı. Yehezkel, Türk polisi tarafından gözaltına alındı ve "Gazze'deki İsrail katliamlarını destekleme ve halkı tahrik etme" suçlamasıyla sorguya çekildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa