Daichi Kamada kimdir?

Lazio takımında forvet pozisyonunda görev yapan Japon millî futbolcu Daichi Kamada kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 11:43
GÜNCELLEME
17 Ocak 2024 12:13
Daichi Kamada kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Daichi Kamada, 5 Ağustos 1996 tarihinde doğmuş, Japon profesyonel bir futbolcudur ve Serie A kulübü Lazio ile Japonya milli futbol takımında orta saha veya forvet pozisyonunda görev almaktadır.

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer

Ehime, Japonya'da doğan Kamada, futbol kariyerine "Kids FC" (şu anda FC Zebra Kids) takımında başladı ve 6. sınıfta TV Ehime Kupası'nı kazanmalarına yardımcı oldu. Ortaokulda Gamba Osaka'ya katılan Kamada, U-13 J League için seçildi. Ancak sakatlıklar nedeniyle kulüpten ayrıldı ve Higashiyama Lisesi'ne katılarak okul futboluna geri döndü.

Higashiyama'da hızla etkileyici bir performans sergileyen Kamada, 2013 sezonunun sonunda 18 maçta 22 gol attı. 2014 sezonunda takım kaptanı olarak atandı, ancak lig tablosunda 2 galibiyet ve 13 mağlubiyetle sonuncu oldular.

Sagan Tosu

2015 sezonunun başında, Kamada J.League U-22'ye kiralandı ve bu takım için iki maça çıktı. Sagan Tosu'ya ilk maçını 8 Nisan'da J.League Kupası'nda Albirex Niigata'ya karşı 75. dakikada oyuna girerek yaptı. Sezonun ilk beş maçındaki performansları, Yamazaki Nabisco Kupası Yeni Kahraman Ödülleri'ne layık görüldü. 2016 sezonuna girerken, Kamada kulüple bir sözleşme imzaladı. Sezonun başında, Kamada ilk yedi maçta orta sahada oynadı. 

2017 sezonuna girerken, Kamada 24 numaralı formadan yedi numaralı forma numarasına geçti. Kamada, orta sahada oynamaya devam ederek sezonun başında ilk on birine geri döndü. 26 Nisan'da J.League Kupası'nda Cerezo Osaka'ya karşı oynanan 4-4'lük beraberlikte iki gol attı.

Eintracht Frankfurt

Haziran 2017'de Kamada, Bundesliga kulübü Eintracht Frankfurt'a katılarak 2021'e kadar süren dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Transfer ücreti 2,5 milyon Euro olarak raporlandı. Eintracht Frankfurt'taki ilk sezonunda dört maçta forma giydi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa