Gökhan Özen kimdir?

Son hali ile herkesi hayrete düşüren şarkıcı Gökhan Özen kimdir? Estetik ameliyatları ile dikkatleri üzerine çeken Gökhan Özen nereli, kaç yaşında?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 12:34
GÜNCELLEME
17 Ocak 2024 13:25
Gökhan Özen kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Gökhan Özen, 29 Kasım 1979'da dünyaya geldi. İlk müzik eğitimine Ankara Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda başladı ve kısa sürede operada başarılı performanslar sergileyerek dikkat çekti. Aynı zamanda radyo programcılığına da ilgi duyan Özen, 1990'ların sonunda "Gökhan Özen'le Canlı Canlı" adlı radyo programıyla müzik dünyasına adım attı.

Radyo ve Müzikteki Başarıları

1996 yılında 16 yaşında radyo programcılığına başlayan Gökhan Özen, "Gökhan Özen'le Canlı Canlı" adını verdiği programında istek parçaları gitar eşliğinde seslendirerek tanınmaya başlandı. Best FM'e transfer olmasıyla popülerliği artan Özen, 2000'lerin başında ilk albümü "Özelsin"i çıkararak müzik kariyerine resmi bir başlangıç yaptı. Ardından çıkardığı "Duman Gözlüm" albümüyle büyük çıkış yakaladı ve Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Çıkış Yapan Solist" ödülünü kazandı.

Civciv, Aslında ve Kalbim Seninle Dönemi

2003 yılında "Civciv" adlı üçüncü stüdyo albümüyle büyük satış rakamlarına ulaşan Özen, "Her Şeyde Biraz Sen Varsın" ve "Boşver" gibi şarkılarla müzik listelerinde üst sıralara yükseldi. 2004'te "Aslında" albümüyle başarı grafiğini sürdüren sanatçı, "Kader Utansın" ve "Birtanesisin" gibi şarkılarla dinleyicileriyle buluştu.

Oyunculuk Kariyeri ve Televizyon Projeleri

Müzik kariyerinin yanı sıra oyunculukla da ilgilenen Gökhan Özen, 2006 yılında "Sevda Çiçeği" dizisinde başrol oynayarak televizyon dünyasına adım attı. Ardından "Yalan Dünya" ve "Yıldız Masalı" gibi projelerde yer aldı.

2007-2008: Resimler & Hayaller ve Bize Aşk Lazım

2007 yılında "Resimler & Hayaller" albümünü çıkaran Özen, "Seni Özledim" ve "Kalsın" gibi parçalarla müzik listelerinde yerini sağlamlaştırdı. 2008'de ise "Bize Aşk Lazım" maxi single'ı ile başarı grafiğini sürdürdü.

2010'dan Günümüze: Daha Erken, Milyoner, Maske ve Firardayım

2010 yılında "Daha Erken" single'ı ve "Başka" albümüyle müzik tarzında çeşitlenmeye giden Özen, Türk Sanat Müziği'ne olan ilgisini "Sen Beni Unut" cover'ıyla gösterdi. Ardından "Milyoner", "Maske" ve "Firardayım" gibi albümlerle müzik dünyasındaki varlığını sürdürdü.

Özel Hayatı ve Zorlu Anlar

Gökhan Özen, 2010 yılında Mehmet Sevigen'in kızı Selen Sevigen ile evlendi. Ancak 2016'da boşanma kararı aldılar ve 2020'de eski eşi tarafından uzaklaştırma kararı alındı. Ayrıca, 2005 yılında bir suç nedeniyle kısa süre cezaevinde kaldı.

2021 ve Sonrası: Yeni Projeler ve "Bi Soğuk, Bi Sıcak"

2021 yılında "Bi Soğuk, Bi Sıcak" isimli tekli çalışmasını sevenleriyle buluşturan Gökhan Özen, müzik kariyerine devam ediyor. Aynı yıl içinde "Bu Maymunlar" ve "Aslan Kızım" adlı iki şarkı daha yayınlamayı planlıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa