Kieran Culkin kimdir?

Evde Tek Başına filmi ile tanınan Amerikalı oyuncu Kieran Culkin kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 13:46
GÜNCELLEME
17 Ocak 2024 14:06
Kieran Culkin kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Kieran Kyle Culkin, 30 Eylül 1982'de New York, New York'ta dünyaya geldi. Annesi Patricia Brentrup ve babası Broadway tiyatrosunda uzun bir kariyere sahip eski tiyatro oyuncusu Christopher 'Kit' Culkin'dir.

Culkin'in dört erkek kardeşi (Shane Arliss, Macaulay Carson, Christian Patrick, Rory Hugh) ve iki kız kardeşi (Dakota Ulissa ve Quinn Kay) bulunmaktadır. Küçük yaşta sinema dünyasına adım atan Culkin, ilk büyük çıkışını ünlü "Evde Tek Başına" serisinin ilk filmiyle yaptı. Bu filmde, kuzeni Fuller McCallister karakterini canlandırdı.

Gençlik yıllarında önemli başroller ve bağımsız filmlerde küçük roller üstlenen Culkin, "The Mighty" ve "Igby Goes Down" gibi yapımlarda başarılı performanslar sergileyerek Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi. Oscar Ödülleri'nde "Music of the Heart" filmindeki performansıyla da dikkat çekti.

Second Stage Theatre'da Eric Bogosian'ın "SubUrbia" oyununda Buff karakterini oynayan Culkin, 2010 yılında "Scott Pilgrim vs. the World" filminde Scott Pilgrim'in havalı gey arkadaşı Wallace Wells'i canlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa