Erman Ilıcak kimdir?

Mühendis, müteahhit, iş insanı, yatırımcı ve Rönesans Holding'in kurucusu ve başkanı olan Erman Ilıcak kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 17:40
GÜNCELLEME
17 Ocak 2024 17:47
Erman Ilıcak kimdir?
SM
Suat Mutlu

Erman Ilıcak, 3 Ekim 1967 tarihinde Malatya'nın Darende ilçesinde dünyaya geldi.Eğitim hayatına TED Ankara Koleji'nde başlayan Erman Ilıcak, orta ve lise öğrenimini burada tamamladıktan sonra 1990 yılında ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. İlerleyen yıllarda Viyana Ekonomi Üniversitesi ve Minnesota Üniversitesi'nin düzenlediği MBA programından, 2011 yılında ise Paris'te bulunan International School of Management tarafından düzenlenen işletme doktorası programından diplomalar aldı.

Erman Ilıcak'ın iş dünyasındaki kariyeri, öğrencilik yıllarında başladı. 1993 yılında Sankt-Peterburg'da Rönesans Holding'i kurarak inşaat, gayrimenkul, sağlık, enerji ve petrokimya alanlarında faaliyet göstermeye başladı. Bugün, merkezi Ankara'da bulunan Rönesans Holding, Türkiye, Rusya, Hollanda ve 28'den fazla ülkede 75 bini aşkın çalışanıyla geniş bir coğrafyada önemli projelere imza atmaktadır.

Erman Ilıcak, Rönesans Holding'in yanı sıra sosyal sorumluluk projelerine de aktif bir şekilde katılmaktadır. 2009 yılında kurulan Rönesans Eğitim Vakfı'nın mütevelli heyeti üyesi olan Ilıcak, eğitim ve gençleri desteklemeye odaklanan birçok projeye liderlik etmektedir. 2019 yılında Capital dergisinin "Gönlü Zengin İş İnsanları" listesinde üçüncü sırada yer alarak başarılarıyla dikkat çekti.

Forbes Türkiye'nin 2019 yılında hazırladığı "En Zengin 100 Türk" listesinde 3,8 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alan Erman Ilıcak, dünya genelinde de en zengin iş insanları arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 2018 vergilendirme dönemine ilişkin değerlendirmesinde en fazla vergi beyan eden 100 mükellef listesinde 5. sırada yer alarak ekonomiye katkı sağladığı bir kez daha görülmüştür.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa