Tüdanya kimdir?

Şarkıcı Tüdanya, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Tüdanya? Tüdanya kaç yaşında ve nereli? Tüdanya, hangi hastalıkları geçirdi? Tüdanya neden sahneleri bıraktı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 20:30
GÜNCELLEME
18 Ocak 2024 03:25
Tüdanya kimdir?
HA
Hande Akyol

Tüdanya gerçek adıyla Hatice Döngü, 1961 yılında İzmir'in Bergama ilçesinde yoksul bir ailenin dokuz çocuğundan biri olarak dünyaya geldi.

Çalışma hayatına, bir pavyonda başlayan ve ilk yıllarda Türk Sanat Müziği söyleyen Tüdanya, 1983 yılında 'Sıra Sıra Dağlar' albümünü çıkardı ve albümü 700.000 satışa ulaştı.

Sinema filmlerinde de rol aldı

Ardından gelen 'Azap' isimli albümü daha başarısız olsa da, 1986 yılında 3. Albümü olan 'Seni Sevmeyen Ölsün' 2 milyon satmıştır. Daha sonra, Seni Sevmeyen Ölsün şarkısının yüzlerce cover'ı yapıldı, birçok sanatçı tarafından söylendi.

Tüdanya, İzmir Fuar'da 11 yıl boyunca aralıksız çıkan tek şarkıcı unvanına sahip oldu. Şarkılı filmler döneminde Münir Özkul, Salih Kırmızı ve Murat Soydan ile sinema filmlerinde rol aldı.

Tüdanya son konserini 2018 yılında verdi

16 Ekim 2007 yılında Amasya'da verdiği bir konserin ardından, Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen bir başka konsere giderken, yanında bulunan arkadaşları ile Aydınca mevkiinde trafik kazası geçirdi. Geçirdiği kazada yaralanarak kalça kemiği kırıldı ve tedavi altına alındı.

2020 yılında kalp krizi geçiren ve 2021 yılında gırtlak kanserine yakalanan ünlü isim, sesini kaybetmeden önceki son konserini, 2018 yılında İstanbul Cahide'de verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa