Turgay Tanülkü kimdir?

Oyuncu Turgay Tanülkü, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Turgay Tanülkü? Turgay Tanülkü, kaç yaşında ve nereli? Turgay Tanülkü, hangi yapımlarda rol aldı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 20:50
GÜNCELLEME
18 Ocak 2024 02:06
Turgay Tanülkü kimdir?
HA
Hande Akyol

Turgay Tanülkü, 1953 yılında Uşak'ta dünyaya geldi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümünden 1976 yılında mezun olan Tanülkü, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başladı.

Ünlü isim, 1970-1971 döneminde Leningrad'da Tiyatro Akademisi'nin drama kurslarına katıldı ve Psikojimnastik eğitimi aldı. 

Oyunculuğun yanında eğitmenlik de yaptı

Tanülkü körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye'de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurdu ve halen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdürüyor.

Turgay Tanülkü 1987-1989 yılları arasında iki yıl, Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümünde rol ve sahne dersleri verdi.

En son Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde oynadı

Sanatçı, 1984 senesinde Konya'da Uluslararası Reji Ödülüne layık görüldü. 1988-

Meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışması da yapan Tanülkü, halen Devlet Tiyatroları sanatçı kadrosunda yer alıyor.

Birçok önemli projede rol alan Turgay Tanülkü, son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizide Şahin Ağa adlı karakteri canlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa