Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?

2024 yerel seçimlerinde ​Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilen Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
18 Ocak 2024 10:57
GÜNCELLEME
18 Ocak 2024 11:21
Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?
SM
Suat Mutlu

Fatih Mehmet Kocaispir, 1975 yılında Kadirli’de dünyaya geldi. Eğitim hayatına Kadirli İmam-Hatip Lisesi'nde başlayan Kocaispir, 1993 yılında bu okuldan mezun oldu ve ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1998 yılında diplomayı almaya hak kazandı. Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yönetim ve Organizasyon dalında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kocaispir, avukatlık stajını tamamladıktan sonra 2000 yılından bu yana Adana Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

İş ve Kariyer Geçmişi

Fatih Mehmet Kocaispir, Yumurtalık'ta geliştirilen Doğu Akdeniz Petrol Rafinerisi Projesi'nde koordinatör olarak görev üstlendi. Bu proje, enerji sektöründeki en büyük özel sektör yatırımlarından biri olarak öne çıkmaktadır. Ceyhan–Yumurtalık Bölgesi'nde enerji-stratejik yatırımların geliştirilmesinde önemli rol oynayan Kocaispir, bu süreçte sorunların çözümü, yönetim modelleri ve bürokrasinin işleyişi gibi konularda çeşitli çalışmalar gerçekleştirmiştir.

Siyasi Hayatı

AK Parti'nin gençlik kollarında etkin bir şekilde yer alan Fatih Mehmet Kocaispir, kurucu MKYK üyeliği ve Adana Gençlik Kolları kurucu İl Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur. 2004 yerel seçimlerinde Seyhan/Adana Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Kocaispir, aynı dönemde Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir.

Fatih Mehmet Kocaispir, 2024 yerel seçimlerinde Ak Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı seçilmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa