Şebnem Bursalı kimdir?

Gazeteci ve AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Şebnem Bursalı? Şebnem Bursalı, kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
19 Ocak 2024 20:10
GÜNCELLEME
20 Ocak 2024 03:46
Şebnem Bursalı kimdir?
HA
Hande Akyol

Şebnem Bursalı, 1972 yılında Aydın'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise öğrenimini Aydın'da tamamlayan Bursalı, daha sonra Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. İşletme alanında yüksek lisans yapan gazeteci, Washington'da bulunan Mentora College'da dil eğitimi aldı.

Şebnem Bursalı medya kariyerine, 1993 yılında TRT'de başladı. 1994 yılından başlayarak Sabah Grubu bünyesinde Gün gazetesinde muhabir ve röportaj yazarı, Yeni Asır gazetesinde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak görev aldı. Haftalık siyasi bir dergi olan Aktüel'de siyasi analiz yazıları yazdı. ATV'de yayımlanan ''İktidar Oyunu'' adlı programın yapımında yer aldı.

Birçok kurumda görev aldı

1996-2002 yılları arasında Takvim gazetesinde Ankara temsilciliği ve köşe yazarlığı yaptı. 2008 yılında Türkiye'nin yayın hayatına devam eden en eski gazetesi Yeni Asır'ın ilk kadın genel yayın yönetmeni olmaya hak kazandı ve bu görevi 2017 yılına kadar sürdü.

2017 yılında ATV Ankara temsilcisi olan Bursalı, Sabah gazetesinde köşe yazarlığı ve A Haber'de siyaset yorumculuğuna da devam etti.

Gazetecilikten siyasete

Türkiye'nin en eski gazeteci derneklerinden Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği (RTGD) Genel Sekreterliği, Başkan Vekilliği ve Başkanlığını üstlendi. İletişim Başkanlığı Basın Kartı Komisyonu Başkan Vekilliği görevinde bulundu.

Daha sonra kariyerinde vekil olarak ilerlemek istediğini belirten Şebnem Bursalı adaylığını açıkladı ve 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem İzmir Milletvekili seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa