Suzan Şahin kimdir?

Cumhuriyet Halk Partisi eski Hatay Milletvekili Suzan Şahin, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Suzan Şahin? Suzan Şahin'in siyasi kariyeri nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
19 Ocak 2024 20:50
GÜNCELLEME
20 Ocak 2024 04:18
Suzan Şahin kimdir?
HA
Hande Akyol

Suzan Şahin, 1 Ocak 1968 tarihinde Hatay Dörtyol'da doğdu.

Şahin ilk, orta ve lise eğitimini, Payas Yakacık Lisesinde tamamladı.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Suzan Şahin, 1992 yılından bu yana İskenderun'da serbest avukatlık yapıyor.

2014-2016 yılları arasında CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Kadın Kolları MYK (Merkez Yönetim Kurulu) yedek üyeliği, 2016-2018 yılları arasında CHP Kadın Kolları MYK asil üyeliği ve Akdeniz Bölgesi Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Suzan Şahin birçok projede görev aldı

Halen, CHP İskenderun Kadın Kolları Halkla İlişkiler Temsilcisi olan Suzan Şahin, öte yandan da CHP Hatay Kurultay Delegesi. 

Avukat iki dönem de, Türkiye Barolar Birliği Hatay Delegesi olarak çalıştı.

Şahin, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeliği görevlerinde bulunan Şahin, sığınma evleri, aile içi şiddetin önlenmesi, medeni kanun ve kadın hakları konuları ile sahipsiz çocuklar, engelliler ve şehit aileleri ile ilgili çalışmalar birçok çalışma gerçekleştirdi.

Suzan Şahin, CHP'den 27. Dönem Hatay Milletvekili seçilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa