Serkan Toper kimdir?

MHP Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı olarak açıklanan Serkan Toper kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
20 Ocak 2024 16:00
GÜNCELLEME
20 Ocak 2024 16:18
Serkan Toper kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Serkan Toper, aslen Kars Kağızmanlı olup, 13 Mart 1979 tarihinde Denizli'nin Sarayköy ilçesinde dünyaya gelmiştir. İlkokul eğitimine Sivas-Yıldızeli ilçesinde başlayan Toper, ilkokul 4 ve 5. sınıfları ile ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni 1996 yılında kazanan Serkan Toper, 2000 yılında mezun olmuş ve hukuk alanında kariyerine başlamıştır. 2002 yılında İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat olarak mesleğe adım atan Toper, o tarihten bu yana serbest avukatlık yapmaktadır.

Meslek hayatında özellikle şirketler, haberciler, sanatçılar ve müzik adamları gibi müvekkillerle çalışan Serkan Toper, ceza hukuku, şirket danışmanlığı, İş Hukuku, Ticaret Hukuku, Aile Hukuku, Fikir ve Sanat Eserleri ile Medya hukuku konularında uzmanlaşmıştır.

2015-2019 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi'nin Spor ve Sanattan Sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Toper, aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu Hukuk Kurulu Başkanvekili olarak da görev yapmaktadır. Türk Hukuk Enstitüsü Genel Sekreterliği görevini de sürdürmektedir.

Serkan Toper'in hukuk ve siyasetteki başarıları, uzmanlık alanlarındaki çalışmaları ve görevlerdeki aktif rolü, onu Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri haline getirmiştir.

Serkan Toper, 2024 Yerel seçimlerinde İstanbul MHP Beşiktaş Belediye Başkanı Adayı seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa