Javier Hernández kimdir?

Major League Soccer ekiplerinden Los Angeles Galaxy'de forma giymekte olan Javier Hernández kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
21 Ocak 2024 17:21
GÜNCELLEME
21 Ocak 2024 17:38
Javier Hernández kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Meksikalı millî futbolcu Javier Hernández Balcázar, futbol kariyerine Major League Soccer (MLS) ekiplerinden Los Angeles Galaxy'de devam ediyor. Chicharito lakabıyla tanınan Hernández, 1 Haziran 1988 tarihinde Guadalajara'da doğdu. Bu tecrübeli forvet oyuncusu, şu anda Los Angeles Galaxy formasıyla sahada yer alıyor.

Javier Hernández'in futbolculuk serüveni ailesindeki futbol geleneğiyle başladı. Babası Javier Hernández Gutiérrez ve dedesi Tomás Balcázar da futbol dünyasına damgasını vuran isimlerden.

Kulüp Kariyeri

Hernández'in kulüp kariyeri, CD Guadalajara'da başladı. Genç yaşta profesyonel futbol dünyasına adım atan Chicharito, Guadalajara formasıyla gösterdiği performansla dikkat çekti. Manchester United'a transferi ise futbol dünyasında büyük yankı uyandırdı. Hernández, United formasıyla gösterdiği başarılarla adından söz ettirerek Sir Matt Busby Yılın Oyuncusu ödülünü kazandı.

Real Madrid, Bayer Leverkusen gibi önemli kulüplerde de forma giyen Hernández, 2015 yılında Real Madrid'e transfer oldu ve daha sonra Almanya'nın Bayer Leverkusen takımında da boy gösterdi.

Millî Takım Başarıları

Chicharito, Meksika millî takımının önemli bir parçası olarak 2010 FIFA Dünya Kupası ve 2011 CONCACAF Altın Kupa kadrolarında yer aldı. Genç yaşından itibaren Meksika formasını gururla temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa