Şahin Çil kimdir?

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Şahin Çil? Şahin Çil kariyerinde nasıl ilerledi? Şahin Çil neden hayatını kaybetti? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
21 Ocak 2024 22:35
GÜNCELLEME
21 Ocak 2024 22:56
Şahin Çil kimdir?
HA
Hande Akyol

Şahin Çil, İstanbul ve Bandırma Hakim Adayı olarak mesleğe başladı. Daha sonra Yargıtay Tetkik Hakimliği görevinde bulundu.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesinde 7. Hukuk Dairesi Başkanı olan Çil, 2018 yılında Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi seçildi.

İş hukuku alanında yayımlanan birçok makalesi bulunan Şahin Çil, evli ve iki çocuk babası.

Şahil Çil hayatını kaybetti

Şahin Çil, 21 Ocak 2024 tarihinde hayatını kaybetti.

Çil'in vefatı üzerine, Yargıtay yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  "Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Sayın Şahin Çil 21 Ocak 2024 Pazar günü vefat etmiştir. Cenazesi 22 Ocak 2024 Pazartesi günü, saat 10.30'da Yargıtay Başkanlığı Protokol Kapısı önünde yapılacak cenaze töreninin ardından Ankara Karşıyaka Ahmet Efendi Camiinde öğle namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığında toprağa verilecektir. Başımız sağ olsun. Merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz."

Yılmaz Tunç ve TTB'den taziye mesajı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Türkiye Barolar Birliği (TTB) Şahin Çil için taziye mesajı yayımladı.

Yılmaz Tunç'un sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, "Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Üyesi Şahin Çil'in vefatını teessürle öğrenmiş bulunuyoruz. Vefat eden Yargıtay üyemize Allah'tan rahmet, ailesine ve yargı camiamıza başsağlığı ve sabırlar diliyorum." ifadeleri yer aldı.

Türkiye Barolar Birliği'nden yapılan açıklamada ise; "Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi çalışmalarına da büyük katkıları bulunan iş hukukunun duayenlerinden Yargıtay Üyesi Şahin Çil'in vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine, sevdiklerine ve yargı camiasına başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa