Jeremy Rifkin kimdir?

ABD'li ekonomik ve sosyal kuramcı, yazar, konuşmacı, siyasi danışman ve aktivist Jeremy Rifkin, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Jeremy Rifkin? Jeremy Rifkin nerelerde görev aldı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
22 Ocak 2024 00:40
GÜNCELLEME
22 Ocak 2024 04:01
Jeremy Rifkin kimdir?
HA
Hande Akyol

Jeremy Rifkin, 26 Ocak 1945 tarihinde Colarado'da doğdu.

1967 yılında Pennsylvania Üniversitesinden mezun olan Rifkin, 1968 yılında Tufts Üniversitesindeki Fletcher Hukuk ve Diplomasi Okuluna gitti.

1973'te, Boston Limanında Boston Çay Partisinin 200. Yıldönümü anma töreninde petrol şirketlerine karşı kitlesel bir protestoda bulundu. Aktivistlerin boş petrol varillerini Boston Limanına boşalttığı anda protestoya binlerce kişi katıldı. 

Jeremy Rifkin 1977 yılında, Ted Howard ile çevre, ekonomi ve iklim değişikliği ile ilgili hem ulusal hem de uluslararası kamu politikası konularında aktif olarak rol alan Foundation on Economic Trends'i (FOET) kurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanlığını yaptı

Rifkin, 2015 yılında Belçika'daki Hasselt Üniversites'nden ve Liege Üniversitesinden fahri doktora almaya hak kazandı.

Ünlü ekonomist, iklim değişikliğini ele alma konusundaki çalışmaları nedeniyle Aralık 2020 tarihinde, 13. Alman Sürdürülebilirlik Ödülüne layık görüldü. 

Almanya Eski Başbakanı Angela Merkel ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'e endüstri ve sanayi teknolojileri danışmanlığı yapan rifkin, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da danışmanlığını üstlendi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa