Levent Uysal kimdir?

İş insanı ve eğitimci Levent Uysal, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Levent Uysal? Levent Uysal hangi sektörlerde faaliyet gösteriyor? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol Editör
YAYINLAMA
22 Ocak 2024 10:20
GÜNCELLEME
22 Ocak 2024 15:25
Levent Uysal kimdir?
HA
Hande Akyol Editör

Uysal 29 Mayıs 1968 tarihinde, Doç. Dr. Cevdet Uysal ve Fatma Uysal çiftinin Mersin'de doğan iki oğlundan biri. Babası Doç. Dr. Cevdet Uysal, Ankara Üniversitesinden mezun olduktan sonra aynı üniversitede akademik kariyerine başladı.

Levent Uysal, 2010 yılında eğitime başlayan Nişantaşı Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanı ve aynı zamanda Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucusu.

Çocukluğundan beri ticaretle uğraşıyor

Türkiye'deki akademik kariyerini Almanya'da devam ettiren Cevdet Uysal, 16 yıl boyunca Stuttgart Üniversitesinde görev aldıktan sonra Türkiye'ye dönerek Çukurova Üniversitesinin yapılanması için çalışmalarda bulundu ve Türkiye'nin başarılı akademisyenlerinden biri oldu.

Çocukluk döneminde dedesinin yanında zaman geçirip çalışarak ilk ticaret deneyimini kazanmış olan Levent Uysal, İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadi İlimler Enstitüsü Turizm İşletme Bölümünü kazandı ve İstanbul'a yerleşti. Üniversite eğitimi sırasında birçok öğrenci gibi çeşitli iş kollarında çalışarak iş hayatında tecrübe kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa