Andorra FK nerenin takımı?

Mavi-Kırmızı-Sarı renkleri ile Segunda División liginde performanslar sergileyen Andorra FK nerenin takımı?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 11:46
GÜNCELLEME
23 Ocak 2024 11:57
Andorra FK nerenin takımı?
BY
Barış Yılmaz Editör

FC Andorra, Andorra merkezli profesyonel futbol kulübü olarak, İspanyol lig sisteminin ikinci aşaması olan Segunda División'da mücadele etmektedir. 1942'de kurulan kulüp, Estadi Nacional'da iç saha maçlarını gerçekleştirmekte ve Andorra mikro devleti sınırları içinde olmasına rağmen, gönüllü olarak Katalan Futbol Federasyonu'na bağlı olarak İspanya liglerinde mücadele etmektedir.

Tarihçe FC Andorra, Andorra'nın ilk futbol kulübü olarak 15 Ekim 1942'de College of Our Lady of Meritxell'de kuruldu. Kulüp, tarihsel olarak İspanya Ligi ve İspanya Kupası'nda mücadele eden Katalan Futbol Federasyonu kategorilerine katıldı. En büyük başarılarından biri, 1994 yılında kazandıkları Copa Catalunya oldu. Bu zaferde, FC Barcelona ve RCD Espanyol gibi güçlü rakipleri elemeyi başaran FC Andorra, tarihinde unutulmaz bir başarı elde etti.

2021'de ilk kez Segunda División'a yükselme play-off'larına katılma hakkı elde eden FC Andorra, elenmelerine rağmen İspanyol futbolunun yeni ligi olan Primera División RFEF'de yer buldu. Bu başarılarını sürdüren takım, 2022 yılında küme düşmüş UCAM Murcia'yı mağlup ederek tarihinde ilk kez Segunda División'a terfi etti.

Oyuncular

  1. Nico Ratti
  2. Migue Leal
  3. José Marsà
  4. Álex Pastor
  5. Adrià Vilanova
  6. Jandro Orellana
  7. Julen Lobete
  8. Sergi Samper
  9. Jon Karrikaburu
  10. Iván Gil
  11. Álvaro Martín
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa