Yasemin Açık kimdir?

Elazığlı iş insanı Yasemin Açık, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Yasemin Açık? Yasemin Açık hangi sektörde çalışıyor? Yasemin Açık'ın mesleği ne? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 21:14
GÜNCELLEME
23 Ocak 2024 21:51
Yasemin Açık kimdir?
HA
Hande Akyol

Prof. Dr. Yasemin Açık hemşirelik okuduktan sonra, akademik kariyerine 1991 yılında Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak başladı.

Aynı anabilim dalında 1995 yılında Yardımcı Doçent olan Açık, 1999 Yılında Doçent, 2005 yılında da Profesör unvanına hak kazandı.

Halk Sağlığı Anabilim Dalında gerçekleştirdiği akademik çalışmalarıyla bu alanda Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden biri oldu.

Yasemin Açık'ın özellikle sigarayla mücadele konusunda yaptığı bilimsel çalışmalar, verdiği mücadeleler ve gerçekleştirdiği faaliyetler Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere birçok kurum tarafından takdir edildi.

Akademisyenliğin yanı sıra iş dünyasında da aktif bir isim

Uluslararası ve ulusal dergilerde hakemlik görevini de sürdüren Açık, birçok kongrede düzenleme kurulu üyeliği, bilimsel danışma kurulu üyeliği ile oturum başkanlığı yaptı. Prof. Dr. Yasemin Açık, birçok bilimsel kongrede oturum başkanlığı ve konuşmacı olarak yer aldı.

Çalışma hayatında akademisyenliğin yanı sıra, iş insanı olarak da faaliyet gösteren Açık,  Seza Çimento'nun sahibi. Ünlü iş insanının Elazığ'a bugüne kadarki en büyük yatırımları yaptığı biliniyor.

'Tütün Kanuna Destek Ödülü'ne layık görüldü

Elazığ Valiliği, Malatya Valiliği, Tunceli Valiliği, Fırat Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü, Elazığ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Elazığ İş Kur İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen panellere konuşmacı olarak katılan Yasemin Açık, kadının sosyal statüsü, iş sağlığı ve güvenliği, sigara ve sağlık gibi konularda kamuoyunu aydınlatıcı birçok bilgi verdi.

Sigarayla Mücadele çalışmaları kapsamında yürüttüğü gayretli çalışmalardan ve Tütün Kanununa verdiği destekten dolayı, dönemin Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından 'Tütün Kanuna Destek Ödülü'ne layık görüldü.

Tıp Fakültesi öğrencileriyle de sürekli olarak ilgilenen Prof. Dr. Yasemin Açık'ın, genellikle birinci sınıf öğrencilerinin ilk önlüklerini kendi elleriyle giydirmeye özen gösterdiği biliniyor.

Yasemin Açık Vakfı kuruldu

Türkiye'nin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamayı, toplumsal dayanışmayı güçlendirmeyi, yardımlaşmayı artırmayı, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda araştırmalar yapmayı hedefleyerek, Yasemin Açık Vakfı kuruldu.

Prof. Dr. Yasemin Açık evli ve iki çocuk annesi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa