Uğur Kutay kimdir?

Akademisyen Uğur Kutay, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Uğur Kutay? Uğur Kutay neden görevden alındı? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 22:25
GÜNCELLEME
23 Ocak 2024 23:05
Uğur Kutay kimdir?
HA
Hande Akyol

Uğur Kutay, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve TV Bölümünden mezun oldu.

Yine aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Kutay, yeterliliğini Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsünden aldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Öğretim Üyesi ve BirGün yazarı Uğur Kutay, edinilen bilgiye göre 5 Aralık 2022 tarihinde "Senaryo Yazımı" dersi sırasında bir grup öğrenciyle tartışma yaşadı. 

Öğrencileri tarafından şikayet edilen Uğur Kutay hakkında, üniversite yönetimi tarafından 'dini değerlere hakaret' suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Hakkında soruşturma başlatılan Kutay'ın derslerine ara verildi. 

Uğur Kutay ne demişti?

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri, Uğur Kutay'ın tarihi alıntılar yaparak ders anlattığını bildirerek, "O sırada ve anlatının tamamını dinlememiş bir öğrenci, söylenenleri hakaret ve Kutay'ın şahsi fikirleriymiş gibi yansıttı" ifadelerini kullandı.

Yaşanan olayın ardından, YTÜ'de öğrenci olmadıkları iddia edilen bir grup da, okul içinde yürüyüş gerçekleştirdi. Üzerinde salavat-ı şerife yazılı pankartlarla yürüyen öğrenciler, Uğur Kutay'ı istifaya davet etti.

İlahiyatçı ve yazar İhsan Şenocak, Kutay'a karşı bir bildiri yayınladı. Şenocak yayınladığı bildiride, "Ey tescilli kafir Uğur Kutay, zerre kadar haysiyetin varsa ceddimiz Sultan Fatih'in fethettiği şehrimizden defol" ifadeleri yer aldı. 

Akademisyen Uğur Kutay'ın Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışı konulara girdiği, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e ağır hakaretler ettiği iddia edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa