TÜSİAD Başkanı kim?

Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Orhan Turan, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir TÜSİAD Başkanı Orhan Turan? Orhan Turan kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 22:33
GÜNCELLEME
23 Ocak 2024 23:20
TÜSİAD Başkanı kim?
HA
Hande Akyol

TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Elazığ'da dünyaya geldi.

İş insanı Turan, 1981 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi-Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 

Marmara Üniversitesinde İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Turan, iş hayatı boyunca sivil toplum örgütlerinde görev aldı. Bu kapsamda da Isı, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneğinin (İZODER) kurulmasında aktif rol aldı. 

1997-1999 yılları arasında İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Orhan Turan, 2007-2011 yılları arasında iki dönem İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneğinin (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda aktif rol alan Turan, 2017-2019 döneminde TÜSİAD'da Denetleme Kurulu Başkanlığı yaptı.

TÜRKONFED Başkanlığını da yapmış bir isim

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneğinde (TKYD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı ve Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunda (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarında 26 yıldır aktif rol alan iş insanı, Sabancı Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesinde lisansüstü seviyesinde derslerde eğitimci olarak yer aldı.

Milliyet Gazetesi ve Ernst & Young işbirliğiyle yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında 2008 yılında 'Yılın Girişimcisi' ödülüne layık görülen Orhan Turan, Monte Carlo'da düzenlenen 'Dünya Yılın Girişimcisi' yarışmasında da Türkiye'yi temsil etti.

Turan, 29 Mart 2022 tarihinde düzenlenen TÜSİAD Genel Kurulunda TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı görevine getirildi.

Evli ve bir çocuk babası olan Orhan Turan, iyi derecede İngilizce biliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa