Tümgeneral Göksel Kahya kimdir?

Tümgeneral Göksel Kahya, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Göksel Kahya? Göksel Kahya kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 22:48
GÜNCELLEME
23 Ocak 2024 23:49
Tümgeneral Göksel Kahya kimdir?
HA
Hande Akyol

Göksel Kahya, 1963 yılında Ankara'da dünyaya gözlerini açtı.

Kahya, İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kuleli Askeri Lisesinde okudu.

Daha sonra 1985 yılında Türk Hava Harp Okulu Uzay Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Türk Hava Harp Okulundan mezun olan Korgeneral, Hava Aracı Bakım Görevlisi Eğitimi kursunu tamamlayarak Bakım Görevlisi oldu. İlk görevinde de Filo Bakım Subayı olarak görev yapan Kahya, daha sonra ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsünden mezun oldu ve Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığında Yöneylem Araştırma Subayı olarak görev aldı.

NATO nezdinde Türk Askeri Temsilcisi olarak görev yaptı

Göksel Kahya, 1995 yılında Türk Hava Harp Okulunda Kurmay Subay Eğitimine katıldı. Hava Harp Okulundan mezun olduktan sonra da 1997-1999 yılları arasında Türk Hava Harp Okulunda Askeri ve Sosyal Bilimler okutmanı olarak çalıştı.

1999-2003 yılları arasında Birleşik Müşterek Planlama Ekibinde Operasyon Planlama Sorumlusu ve 2006-2008 yılları arasında SHAPE Genel Merkezinde Stratejik Planlama Şube Başkanı olarak görev yapan Kahya, 2003 yılındaki NATO PE İncelemesi sırasında, SHAPE HQ'daki İşlevsel İnceleme Ekibine dahil oldu.

Kahya, Ankara'da Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığında NATO Harekat Planlama Subayı (2003-2005) ve NATO Plan ve Harekat Bölüm Şefi (2005-2006) olarak görev aldı ve Korgeneral rütbesine terfi etti. Kahya, NATO nezdindeki Türk Askeri Temsilcisi görevini üstlendi.

Hava Tümgeneral Göksel Kahya, Sema Kahya ile evli ve iki kız çocuk babası.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa