Serkan Taranoğlu kimdir?

Cumhurbaşkanı Danışmanı Serkan Taranoğlu, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Serkan Taranoğlu? Serkan Taranoğlu kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
24 Ocak 2024 00:40
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 03:33
Serkan Taranoğlu kimdir?
HA
Hande Akyol

Serkan Taranoğlu, 1972 yılında doğdu.

Taranoğlu, lisans eğitimini Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat bölümünde tamamladı.

1997 yılında Başbakanlık bünyesinde göreve başlayan Serkan Taranoğlu, Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğünde bir süre çalıştıktan sonra Özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanlığı Özel Kalem Müdürlüğü, Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

2004 yılına kadar Başbakanlık bünyesinde görev yapan Taranoğlu, daha sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığında çeşitli görevlerde yer aldı.

2019 yılında Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu

Kamu görevinden bir süreliğine ayrılan Serkan Taranoğlu, bu süre zarfında önce Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Danışmanlığı yaptı, daha sonra da TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun danışmanlığını yerine getirdi. Görevine devam ederken Türkiye Kürek Federasyonu Asbaşkanlığı görevini de üstlenen Taranoğlu, 24 Ağustos 2015 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan üçlü Kararname ile Ekonomi Bakan Müşavirliği kadrosuna atanarak tekrar kamu hizmetine döndü.

Ekonomi Bakanlığında bir süre çalışan Taranoğlu, daha sonra Cumhurbaşkanlığı Ekonomi İzleme ve Koordinasyon Başkanlığında görevlendirildi.

Serkan Taranoğlu, yaklaşık 1,5 yıllık görevi sonrasında, 8 Ocak 2019 tarihli Resmi Gazetedeki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atandı.

İnternet sitelerinde köşe yazarlığı da yapmakta olan Taranoğlu, Yonca Taranoğlu ile evli.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa