Serkan Özcan kimdir?

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, merak edilen isimler arasında yer alıyor. Peki, kimdir Serkan Özcan? Serkan Özcan kariyerinde nasıl ilerledi? Detaylar haberimizde...

HA
Hande Akyol
YAYINLAMA
24 Ocak 2024 00:49
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 03:43
 Serkan Özcan kimdir?
HA
Hande Akyol

Serkan Özcan, 1977 yılında Konya'da dünyaya geldi. 

Özcan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iktisat bölümünde eğitim gördü ve daha sonra, Amerika Birleşik Devletleri'nde University of Illinois at Urbana-Champaign'de finans dalında yüksek lisans çalışmasını tamamladı.

Serkan Özcan, üniversite eğitiminin ardından 1999 yılından 2006'ya kadar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasında uzman olarak görev aldı. Ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunda (BDDK) başkan danışmanı olarak çalıştı.

Özcan aynı dönemde, ulus ve uluslararası finansal gelişmelerin izlenmesi ve Türk finansal sistemine etkileri konusunda çalışmalarda bulundu.

Sercan Özcan, 2010 - 2012 yılları arasında Vakıflar Bankası başekonomisti olarak görev aldı. Ayrıca bu dönemde Vakıf Portföy A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdi. 

Birçok kurumda ekonomist olarak görev aldı

2012'den 2015'e kadar Odea Bank A.Ş'de ekonomik araştırmalar ve stratejik planlamadan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak çalıştı.

Özcan, 2015 yılından itibaren, Turkey Macro View (TMV) Consulting'in kurucu yönetici olarak görev yapıyor.

Serkan Özcan, sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da pek çok yerde ekonomi ve finans alanında konferanslar vermiş bir isim.

Birçok dergi makaleler ve çeşitli yazılar kaleme alan Özcan, kariyerinde siyasette de yer almayı tercih ederek, Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi'nin sözcüsü olarak partide yer alıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa