Işın Çelebi kimdir?

Işın Çelebi kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
24 Ocak 2024 12:12
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 12:17
Işın Çelebi kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

15 Eylül 1950 tarihinde Karaman'da doğan Işın Çelebi, Türk ekonomist, siyasetçi ve akademisyen olarak bilinir. ODTÜ Mühendislik Fakültesi Metalurji Bölümü mezunudur. İTÜ Metalurji Mühendisliği'nde yüksek lisans eğitimini tamamlamış ve Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat bölümünde yüksek lisans ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde doktora eğitimini almıştır. İngilizce bilen Çelebi, kariyerine DPT İktisadi Planlama Dairesi Uzmanlığı ile başlamış, daha sonra Grup Başkanlığı ve METAŞ Genel Müdürlüğü gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Işın Çelebi, 18, 19, 20 ve 21. Dönemlerde ANAP İzmir milletvekilliği yapmış ve ekonomiden sorumlu eski bir devlet bakanıdır. Aynı zamanda Adnan Polat'ın başkanlığı döneminde Galatasaray Spor Kulübü 2. başkanlığını üstlenmiştir. Evli ve üç çocuk babası olan Çelebi, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi alanındaki deneyimleriyle tanınan bir isimdir.

7 Nisan 2021 tarihinde Galatasaray başkanlığına aday olmuş, ancak 5 Haziran'da adaylıktan çekilmiştir. Ayrıca, Işın Çelebi, ekonomi söyleşileri ve deneyim paylaşımları için Mahfi Eğilmez ile birlikte Altınbaş Üniversitesi Çarşamba Buluşmaları programında yer almıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa