Hakan Kara kimdir?

Ekonomist ve akademisyen olan ve Türkiye Merkez Bankası'nda çalıştı ve başekonomist olarak görev yapmış olan Hakan Kara kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
24 Ocak 2024 12:18
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 12:38
Hakan Kara kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Hakan Kara, Türkiye Merkez Bankası'nda uzun yıllar süren bir kariyere sahiptir ve başekonomist olarak önemli görevler üstlenmiştir. 2003-2019 yılları arasında bankanın ekonomi politikalarında etkin bir rol oynamıştır.

Merkez Bankası'nda geçirdiği dönemde özellikle enflasyon hedeflemeleri alanında önemli çalışmalar gerçekleştirmiştir. Ayrıca, bankanın uluslararası yatırımcılar ve kamuoyuna duyurulması görevini üstlenmiş ve 3 yıl boyunca banka adına internet yayınları aracılığıyla Türkiye'nin ekonomik görünümü ve politikaları hakkında yazılar kaleme almıştır. Banka yönetiminden ayrıldıktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi'nde dersler vermiş, çeşitli akademik yayınlar yapmış ve uluslararası ekonomi dergilerinde yazılar yazmıştır.

Hakan Kara'nın eğitim geçmişi de oldukça etkileyicidir. 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden elektrik-elektronik mühendisliği diploması almış, ardından Bilkent Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisans programını tamamlamıştır. Daha sonra New York Üniversitesi'nde ekonomi üzerine doktora yaparak makroekonomi, merkez bankacılığı ve Türkiye ekonomisi konularında makale ve kitaplar yazmıştır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa