Murat Yetkin kimdir?

Gazeteci ve köşe yazarı Murat Yetkin kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Ocak 2024 16:48
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 17:03
Murat Yetkin kimdir?
SM
Suat Mutlu

Murat Yetkin, 29 Aralık 1959 tarihinde Gaziantep'te dünyaya geldi. Bulgaristan Türkü bir aileye mensup olan Yetkin, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunudur.

Gazetecilik kariyerine, Bülent Ecevit'in askeri yönetim altında çıkardığı Arayış dergisinde 1981 yılında adım attı. BBC World Service, Deutsche Welle, AFP, Turkish Daily News, Kanal D, NTV ve Sabah gibi çeşitli yayın organlarında muhabirlik ve haber yöneticiliği görevlerinde bulundu. 2001 Şubat ayından Radikal gazetesinin kapanışına kadar olan süre zarfında, Radikal gazetesinin Ankara temsilcisi olarak görev aldı.

Murat Yetkin, 2011 Mayıs ayında Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yapmaya başladı ve bu pozisyondan 1 Ekim 2018 tarihinde ayrıldığını açıkladı. Daha sonra "Yetkin Report" adlı bloguyla blog haberciliği yapmaya başladı. Aynı zamanda kendi adını taşıyan YouTube kanalında habercilik faaliyetlerine devam etmektedir.

Murat Yetkin, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi İktisat Bölümü'nde Süreyya Serdengeçti, Fatih Özatay ve Güven Sak ile birlikte "Türkiye'nin Ekonomik ve Sosyal Dönüşümü" dersini vermektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa