Nicolas Anelka kimdir?

2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'de forma giymiş olan Fransız eski futbolcu Nicolas Anelka kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 11:17
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 11:28
Nicolas Anelka kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Fransız futbolunun önemli isimlerinden biri olan Nicolas Sebastien Anelka, 14 Mart 1979'da doğmuş ve kariyerine PSG'de başlamıştır. Clairefontaine futbol akademisinde aldığı altyapı eğitiminin ardından Arsène Wenger'in dikkatini çekerek 18 yaşında Arsenal'e transfer olmuştur. Arsenal'da lig ve federasyon kupasını kazanan takımda önemli bir rol oynayan Anelka, 1998-1999 sezonunda yılın en iyi genç futbolcusu ödülünü almıştır.

Real Madrid'e transfer olduktan sonra UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Anelka, basın ve takım arkadaşlarıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle bir sene sonra PSG'ye transfer olmuştur. Manchester City'ye transferinden sonra Fenerbahçe'ye geçen Anelka, Türkiye'de kariyerini sürdürmüş ancak sorunlar yaşayarak 2006-2007 sezonunda Bolton'a transfer olmuştur.

Chelsea ile 21 milyon Euro'ya sözleşme imzalayan Anelka, 2008-2009 sezonunda Premier League'de gol kralı olmuştur. Ancak, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda teknik direktöre küfür ettiği iddiaları nedeniyle Fransa Millî Takımı'ndan uzaklaştırılan futbolcu, Chelsea'de konuşma yasağı aldı.

Anelka'nın kariyerindeki dönemeçler arasında Çin'in Shanghai Shenhua takımında oynaması ve Juventus'a kısa bir süreliğine kiralanması da yer almaktadır. West Bromwich Albion'da 1 yıl geçirdikten sonra futbolu bırakan Anelka, kısa bir süre sonra Mumbai City FC'ye transfer oldu ve bir sezon boyunca forma giydikten sonra futbol kariyerini noktaladı.

Emeklilik sonrasında Anelka, teknik personel olarak Hollanda Eredivisie takımı Roda JC'ye katıldı ve daha sonra Lille'nin gençlik takımının antrenörü olarak göreve başladı.

Özel hayatında Barbara Tausia ile evli olan Anelka'nın iki oğlu bulunmaktadır. 2004 yılında İslam'ı kabul eden ve Müslüman ismi olan Abdul-Selam Bilal olarak anılan Anelka, futbol sonrasında film endüstrisinde çalışmak istediğini belirtmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa