Djibril Cissé kimdir?

Fransız eski futbolcudur. 2005'ten beri "Frodsham Malikane Lordu" unvanını taşımakta olan Djibril Cissé kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 12:04
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 12:14
Djibril Cissé kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Djibril Cissé, 12 Ağustos 1981'de Fransa'nın Arles şehrinde doğdu. Babası, Fildişi Sahili takımına kaptanlık yapmış Mangué Cissé'ydi. Cissé, futbol kariyerine Arles-Avignon kulübünün altyapısında başladı ve daha sonra Auxerre'e transfer oldu.

Auxerre'de geçirdiği 6 sezon boyunca 169 maçta 90 gol kaydeden Cissé, 2004'te Premier League takımlarından Liverpool'a transfer oldu. Liverpool'da forma giyerken UEFA Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle dikkat çekti. Marsilya'ya kiralanan Cissé, daha sonra bu kulübe transfer oldu.

2009 yılında Yunan takımı Panathinaikos'a transfer olan Cissé, burada gösterdiği performansla dikkat çekti ve 2011'de İtalyan Serie A takımlarından Lazio'ya transfer oldu. Ardından Queens Park Rangers ve Kuban Krozandar gibi takımlarda forma giydi.

Cissé'nin futbol kariyerindeki zirvelerden biri, Panathinaikos'ta attığı gollerle elde ettiği Yunan şampiyonluğu oldu. Ayrıca Fransa milli takımında da forma giydi ve 2003 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kazanan kadroda yer aldı. Ancak, 2006 FIFA Dünya Kupası öncesinde yaşadığı sakatlık nedeniyle turnuvada forma giyemedi.

Futbolculuk kariyerinin yanı sıra, Djibril Cissé'nin hayatında bazı iniş çıkışlar da yaşandı. Örneğin, futbol sahasında yaşadığı sakatlıklar ve transfer dönemlerindeki zorluklar.

Cissé, kariyerini 2014 yılında Bastia'da sonlandırdı. Toplamda 16 yıl süren profesyonel futbol kariyerinin ardından Cissé, futbolu bırakmaya karar verdi.

Cissé'nin futbolculuk kariyeri, Fransa'nın farklı kulüplerinde ve ulusal takımında elde ettiği başarılarla dolu bir serüven olarak öne çıkıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa