Raymond Domenech kimdir?

Fransa millî futbol takımında futbol oynamış ve 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa millî futbol takımının teknik direktörlük yapmış olan Raymond Domenech kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 12:15
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 12:37
Raymond Domenech kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Raymond Domenech, 24 Ocak 1952'de Lyon'da doğdu. Kendisi aynı zamanda eski bir futbolcu olup, Fransa millî futbol takımında da forma giydi. Babası, Franco döneminde İspanya'dan Fransa'ya kaçmıştır, ve Domenech Katalan soyundan gelmektedir.

Domenech'in Fransa millî futbol takımındaki teknik direktörlük kariyeri, 12 Temmuz 2004 tarihinde Jacques Santini'nin yerine getirilmesiyle başladı. Bu atama, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki başarısız performansın ardından sürpriz bir gelişmeydi. Domenech, 2006 FIFA Dünya Kupası'nda Fransa millî futbol takımının başında bulunarak önemli bir rol oynadı.

2006 FIFA Dünya Kupası elemelerinde Fransa, zorlu bir gruba düştü. Ancak Domenech, Fransa'nın altın jenerasyonundan bazı önemli isimleri millî takıma geri dönmeye ikna etti. Grubu birinci olarak tamamlayan Fransa, doğrudan 2006 FIFA Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Turnuvada G Grubu'nda İsviçre, Güney Kore ve Togo ile karşılaşan Fransa millî futbol takımı, gruplardan çıkarak başarılı bir performans sergiledi. İlerleyen turlarda İspanya, Brezilya ve Portekiz gibi güçlü takımları elemeyi başardı. Finalde penaltılarda İtalya'ya kaybetmelerine rağmen, Domenech'in taktikleri ve takım ruhu büyük takdir topladı.

Ancak, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa'nın kötü performansı ve sadece 1 puan toplamasıyla eleştirilere maruz kaldı. İstifaya çağrılmasına rağmen, Fransa Futbol Federasyonu tarafından desteklenerek görevine devam etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa