Aryna Sabalenka kimdir?

Belaruslu profesyonel tenis oyuncusu Aryna Sabalenka kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 16:45
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 16:56
Aryna Sabalenka kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Arina Sabalenka, 5 Mayıs 1998 tarihinde Minsk'te doğdu. Kadınlar Tenis Birliği (WTA) tarafından teklerde 2 numaraya ve çiftlerde 1 numaraya yükselmiş başarılı bir profesyonel tenis oyuncusudur. Sabalenka'nın kariyerinde 2023 Avustralya Açık'ta teklerde büyük bir şampiyonluk ve 2019 ABD Açık ile 2021 Avustralya Açık'ta çiftlerde iki büyük şampiyonluk bulunmaktadır. Sabalenka, 2017 yılında Belarus Fed Cup takımını ikinciliğe taşıyarak dikkat çekti ve o tarihten itibaren toplamda 18 kariyer şampiyonluğu kazandı.

Erken Yaşam ve Arka Plan: Arina Sabalenka, 5 Mayıs 1998 tarihinde Minsk'te dünyaya geldi. Babası Sergey, onu tenisle tanıştıran bir hokey oyuncusuydu. Tenis kariyerine 2014 yılında Minsk'teki Ulusal Tenis Akademisi'nde başladı. Belarus Tenis Federasyonu, 2015 yılında gençler turnuvaları yerine düşük seviyeli profesyonel etkinliklere odaklanması için onu teşvik etti.

Profesyonel Kariyer: Sabalenka, profesyonel tenis kariyerinde önemli başarılar elde etmiştir. İlk önemli zaferini 2018 yılında Wuhan'da Petra Kvitová'yı finalde yenerek kazandı. Daha sonra kazandığı iki Premier-5 şampiyonluğu ile dünya sıralamasındaki konumunu güçlendirdi. COVID-19 pandemisi sonrasında 2020 Ağustos'unda başlayan tenis sezonunda çiftlerde çeyrek finale yükseldi.


2021 yılında Sabalenka, Abu Dabi Açık'ta şampiyon olarak sezona galibiyetle başladı. Avustralya Açık'ta çiftlerde dünya 1 numarası olurken, Madrid Açık ve Almanya Açık gibi birkaç turnuvada şampiyonluk yaşadı. Wimbledon'da çeyrek finale yükselerek kariyerinin en yüksek tekler sıralamasına ulaştı ve ABD Açık'ta da başarılı bir performans sergiledi.

2022'de Sabalenka, WTA Finalleri'nde ikinci oldu ve ABD Açık'ta üst üste ikinci, toplamda ikinci büyük yarı finaline ulaştı. 2023 yılında ise Adelaide 1 turnuvasını kazanarak sezonun ilk şampiyonluğunu elde etti. Ardından Avustralya Açık'ta finalde Yelena Rybakina'yı yenerek kariyerinin ilk Grand Slam tekler şampiyonluğunu kazandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa